
Generative AI: Η ψηφιακή έκδοση του Fast Food
Ο λόγος ύπαρξης της Generative AI είναι να μας βοηθήσει να πάμε πιο γρήγορα. Αλλά το σνακ περιεχόμενο μπορεί να είναι ψηφιακό πρόχειρο φαγητό.
Προσέξτε την τεχνητή νοημοσύνη. Πολλά από αυτά μετατρέπουν τη δουλειά σας στο ψηφιακό ισοδύναμο του σνακ. Φαίνεται νόστιμο, αλλά όχι ιδιαίτερα καλό για εσάς.
Ονομάζω τον Νοέμβριο του 2022, ως τα γενέθλια της Generative AI από τότε που το ChatGPT απελευθερώθηκε στο ευρύ κοινό. Από εκείνη την εμβάπτιση, είδαμε τη λειτουργικότητα της τεχνητής νοημοσύνης να προστίθεται σχεδόν σε κάθε μέρος της ψηφιακής μας ζωής, από τα email έως τις ραντεβού.
Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε μερικά πράγματα. Πρώτον, η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται πραγματικά ανθρώπους για να τους σταματήσει από τη λήψη τρομερών αποφάσεων. Δεύτερον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι καλύτερη στην κοπή και την αποκοπή παρά στη δημιουργία. Τρίτον, υπάρχει μια εμφάνιση και αίσθηση στο περιεχόμενο και το βίντεο που δημιουργείται από AI που μπορεί να είναι εντελώς ενοχλητικό, αφήνοντάς σας να αναρωτιέστε ποιος φταίει, το AI ή οι ελαττωματικές οδηγίες σας.
Πληροφορίες μεγέθους μπουκιάς
Σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, περίπου 4,5 εκατομμύρια αναρτήσεις ιστολογίου δημοσιεύονται μόνο στο WordPress κάθε μέρα. Επιπλέον, περισσότερα από 500 εκατομμύρια tweets αποστέλλονται καθημερινά στο Twitter (πριν από τη μετονομασία X) και περισσότερες από 500 ώρες περιεχομένου βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube κάθε λεπτό. Το βίντεο είναι πλέον υπεύθυνο για περισσότερο από το 50% όλου του περιεχομένου του Διαδικτύου. Προβλέπω ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί αυτοί οι αριθμοί θα διπλασιαστούν το 2024.
Η ειρωνεία είναι ότι τόσο μεγάλο μέρος αυτού του περιεχομένου δεν γίνεται ποτέ ορατό από κανέναν. Σύμφωνα με τον Pex , περίπου το 90% των βίντεο που ανεβάζουν οι άνθρωποι στα κανάλια τους στο YouTube δεν φτάνουν ποτέ τις 1.000 προβολές. Για έναν ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο που έχει περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια προβολές καθημερινά, πρέπει να αναρωτιέστε ποιος δημιουργεί όλο αυτό το περιεχόμενο που δεν προσεγγίζει ποτέ κοινό.
Το κοινό σε ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει πλέον μέση διάρκεια προσοχής μόλις 8 δευτερολέπτων .
Τελευταίες σκέψεις για το περιεχόμενο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ: Παραθέτω τον ταξιδιωτικό δοκιμιογράφο και συγγραφέα Pico Iyer ως προειδοποιητική ιστορία. «Σε μια εποχή επιτάχυνσης», γράφει, «τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο συναρπαστικό από το να πηγαίνεις αργά. Και σε μια εποχή απόσπασης της προσοχής, τίποτα δεν είναι τόσο πολυτελές όσο η προσοχή. Και σε μια εποχή συνεχούς κίνησης, τίποτα δεν είναι τόσο επείγον όσο να κάθεσαι ακίνητος».
Περισσότερα εδώ
Πηγή: worth.com