Αλλαγή πορίσματος για να εκβιαστεί το «Πρώτο Θέμα» καταγγέλλει ο Α. Λοβέρδος

Η ΕΣΗΕΑ για την στοχοποίηση του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: «Η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει»
 
Για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα καταγγέλλει τον Συριζα η αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση άλλαξε το τελικό  πόρισμα  της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, προκειμένου να «ντύσει με κοινοβουλευτικό μανδύα τον εκβιασμό της προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως αποκάλυψε ο κ.Α.Λοβέρδος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν σήμερα ως πόρισμα της πλειοψηφίας διαφορετικό κείμενο από εκείνο που είχαν μοιραστεί στα κόμματα την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να μελετηθεί και να διαπιστωθεί εάν  υπάρχει πιθανότητα να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ως κοινό πόρισμα.

Ο ίδιος δε εξήγησε ότι η προσθήκη αφορά υπόθεση του εκδότη της εφημερίδας Θέμου Αναστασιάδη, που δεν εντάσσεται στο ερευνητικό αντικείμενο της επιτροπής και πέραν αυτού αν και έχει τελεσιδικήσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διώξεις.

«Θέμα που δεν καθίσταται επίμαχο ή δεν παρουσιάζετε ή δεν συζητείται σε συνεδριάσεις της επιτροπής δεν μπορεί να γίνεται νομικά επίμαχο. Αυτό όμως έγινε. Χέρια άλλα από τα δικά σας γράψανε τα συγκεκριμένα και που είναι απόπειρες εκδίκησης στο πλαίσιο της κόντρας που έχει ξεκινήσει τις 3 τελευταίες εβδομάδες με συγκεκριμένη εφημερίδα, το Πρώτο Θέμα. Επιχειρείτε να ντύσετε με κοινοβουλευτικό μανδύα τις απόπειρες εκβίασης. Αυτό εξευτελίζει τις εργασίες της επιτροπής.

Με τρόπο αντικοινοβουλευτικό επιχειρείτε να ντύσετε με μανδύα τον εκβιασμό προς την εφημερίδα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης παραδέχθηκε ότι η επίμαχη αναφορά δεν υπήρχε στο κείμενο που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα την περασμένη Δευτέρα για να προσθέσει λίγο μετά πως «Με ενημερώνουν τώρα με sms από την ομάδα υποβοήθησης της πλειοψηφίας ότι  το θέμα του κ. Λοβέρδου είναι για τις παραβιάσεις του κ. Αναστασιάδη που υπάρχει στο κείμενο που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή».

«Τα ξέρουν οι συνεργάτες αλλά όχι εσείς. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη ήρθε από έξω. Εσείς την Παρασκευή μας διαβεβαιώνατε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές» απάντησε ο κ. Λοβέρδος.

Επίσης ο κ. Δημήτρης Σταμάτης επισήμανε ότι οι αναφορές στον Θέμο Αναστασιάδη δεν αφορούν το ερευνητικό αντικείμενο της επιτροπής αλλά αποτελούν «λογαριασμούς εκκαθάρισης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα».

«Η αναφορά στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και στα ΕΛΠΕ για τις τριγωνικές συναλλαγές και την τροπολογία  είναι ενδεικτικό σύμπτωμα της διαφθοράς και υπο αυτή την έννοια υπάρχει αναφορά και για τον Θ. Αναστασιάδη. Είναι  συμπτώματα της κατάρας που λέγετε διαπλοκή» είπε ο κ. Σπύρος Λάππας προκειμένου να δικαιολογήσει τις μεθοδεύσεις. Ωστόσο,σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι παράγραφοι για την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και την ΕΛΠΕ διεγράφησαν από το τελικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ!

 
Η ΕΣΗΕΑ για την στοχοποίηση του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: «Η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει»
Ανακοίνωση συμπαράστασης στους δημοσιογράφους του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», για τις επιθέσεις που δέχονται από την κυβέρνηση, εξέδωσε σήμερα η ΕΣΗΕΑ.

Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:  «Με στοχοποίηση συντακτών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση την δημοσιογραφική κριτική.

Τα διαδοχικά κρούσματα αφορούν το τελευταίο διάστημα συναδέλφους στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές και οφείλει να επισημάνει για μια ακόμη φορά ότι και σε αυτή την περίπτωση η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει.

Ήδη για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί η ΔΟΔ και η ΕΟΔ.»

Σχετικά Άρθρα