«Δημιουργία, ξανά!»: Ακαδημαϊκή ανευθυνότητα-Υπουργική ευθύνη;

Οι ακαδημαϊκοί μπορούν να είναι ανεύθυνοι” είπε ο νέος υπουργός ανάπτυξης, μιλώντας για τις προ υπουργοποιήσεώς του απόψεις, τις οποίες μόλις ορκίστηκε αποκήρυξε. Πρόκειται για δήλωση ασύλληπτου (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κυνισμού, σημειώνει ανακοίνωση της Δημιουργίας, ξανά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, συνεχίζει, «μας λέει ότι στην πλάτη μιας χώρας, παίζοντας ουσιαστικά με την προοπτική εξαφάνισής της και της δυστυχίας εκατομμυρίων ανθρώπων, κάποιοι στην ασφάλεια των γραφείων τους και της καλοπληρωμένης ζωής τους στην Αμερική μπορούν να σχεδιάζουν και να προτείνουν θεωρητικές ανοησίες όπως παράλληλα νομίσματα. Αν ως ακαδημαϊκός ήταν ανεύθυνος, γιατί περιμένουμε να είναι υπεύθυνος ως υπουργός; Αν σε ένα θεωρητικό αντικείμενο, το οποίο ήταν η κύρια ασχολία του, συναναστρεφόμενος τα καλύτερα μυαλά των ΗΠΑ, κατέληξε σε τόσο εσφαλμένα συμπεράσματα, γιατί περιμένουμε να καταλήξει τώρα σε σωστά, ασχολούμενος με κάτι που στο οποίο δεν έχει εμπειρία, σε ένα περιβάλλον που αγνοεί “συνεργαζόμενος” με τον Σκουρλέτη και τον Καμμένο;

Σε μια φυσιολογική χώρα αυτή η δήλωση θα γινόταν πρωτοσέλιδο. Ένας φυσιολογικός πρωθυπουργός θα είχε ήδη ζητήσει την παραίτησή του. Όμως, όχι μόνο κανένας δεν αντιλαμβάνεται στην κυβέρνηση θέματα ηθικής τάξης, αλλά και σε όλους μας τίποτε πια δεν κάνει εντύπωση. Όταν έχεις πολυβοληθεί από Πολάκηδες, Κατρούγκαλους, Ζουράρηδες, Τασίες και βλέπεις ξαφνικά έναν μειλίχιο άνθρωπο που σε χαλαρώνει μιλώντας αργά και χαμηλόφωνα, σχεδόν αγνοείς το τι λέει. Και τον ευγνωμονείς που δεν σε απειλεί να σε θάψει τρία μέτρα μέσα στη γη. Όμως το αντικείμενό του είναι η ανάπτυξη. Και γι’ αυτή τη δουλειά δεν κάνει. Για ενεργειακή αποφόρτιση έχουμε την Κονιόρδου.»

Σχετικά Άρθρα