Η Πρέσβης του Ισραήλ στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Στις 3 Μαρτίου 2016, η κα. Irit Ben-Abba, Πρέσβης του Κράτους του Ισραήλ στην Ελληνική Δημοκρατία, επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης και συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθ. Β. Διγαλάκη, τον Πρόεδρο Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Δ. Τσιχριτζή, καθώς και τους Αναπληρωτές Πρύτανη, Καθ. Ε. Ψυλλάκη και Καθ. Ν. Νικολαΐδη.

 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκαν θέματα προώθησης συνεργασίας του Πολυτεχνείου Κρήτης με φορείς του Ισραήλ, προσανατολισμένα στα αντικείμενα της εκπαίδευσης, της κινητικότητας διδασκόντων και φοιτητών μέσα από προγράμματα ανταλλαγών, της χρηματοδότησης της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η κα Irit Ben-Abba υπογράμμισε ότι οι ‘Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις είναι άριστες, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο, ενώ διαβεβαίωσε για την στήριξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων μεταξύ της χώρας της και του Ιδρύματος, προς όφελος και των δύο μερών. Ο κος Πρύτανης αναφέρθηκε στις επιτυχημένες επαφές που έχουν ήδη ξεκινήσει από την Διοίκηση του Ιδρύματος με εκπροσώπους Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων & Κέντρων Τεχνολογίας του  Ισραήλ και εξέφρασε την διάθεση περαιτέρω συνεργασίας του Πολυτεχνείου Κρήτης ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα.

Σχετικά Άρθρα