Κοινές δράσεις Ελεγκτικού Συνεδρίου και Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών & ΕΠΕ

Δίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ιωάννη Σαρμά, είχαν την προηγούμενη Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών &ΕΠΕ, κ. Γεράσιμος Φωκάς, η Γενική Γραμματέας, κα Ιωάννα Αναστασοπούλου, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Γραβιάς, στα γραφεία του ΕΣ, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου αφού συνεχάρη τον κ. Σαρμά για την πρόσφατη ανάληψη και την έκτοτε άρτια εκτέλεση των καθηκόντων του, προχώρησε σε ενημέρωση για τις αδιάλειπτες δράσεις του Συνδέσμου ΑΕ&ΕΠΕ, που πλησιάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και υπηρετεί τόσο τις μεγάλες όσο και τις μικρότερες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε συνδιοργάνωση δράσεων με τον Σύνδεσμο, προς το κοινό συμφέρον, ιδίως σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τη διαφάνεια στις σχέσεις της με τα όργανα του Κράτους.

Επιπλέον δε, μετά τη γενική εισήγηση του κ. Σαρμά για το ρόλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την πρόσφατη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου σε ζητήματα που αφορούν σε ευρύτερης σημασίας οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, συζητήθηκαν  φλέγοντα θέματα που αφορούν την ελληνική επιχειρηματικότητα, κατά τη  δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, εστιάζοντας, στον κομβικό ρόλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο σύστημα αναθέσεων δημοσίων συμβάσεων, σε ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου κατά τη λειτουργία των οργάνων του Κράτους καθώς και στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών απονομής Δικαιοσύνης και στην εισαγωγή εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών.

Σχετικά Άρθρα