Κύπρος-Μνημόνιο Συνεργασίας «ΦΩΣ» και Deloitte

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Εταιρείας Deloitte

 
Στόχος η ενίσχυση της έρευνας και η προώθηση διεθνών συνεργασιών στον τομέα των ΑΠΕ

 
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Εταιρείας Deloitte την 8η Οκτωβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου (Εργαστήριο ΦΒ Τεχνολογίας) στη Λευκωσία. Σκοπός του μνημονίου είναι να ενδυναμώσει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στον τομέα της έρευνας και να προωθήσει περαιτέρω τις διεθνείς συνεργασίες με απώτερο στόχο το σχεδιασμό βέλτιστων ενεργειακών πολιτικών για καλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της Κύπρου, με έμφαση στις τεχνολογίες που βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, την από κοινού έρευνα και εκπόνηση μελετών, την υποβολή ερευνητικών προτάσεων κυρίως μέσω των εργαλείων χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποίηση χρηματοδοτημένων έργων, αλλά και τη συν-διοργάνωση εκδηλώσεων, εργαστηρίων ή και ημερίδων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με σκοπό να ενθαρρύνουν το διάλογο, να ευαισθητοποιήσουν και να ενθαρρύνουν την ανταλλαγή γνώσης και πραγματογνωμοσύνης.

Εκ μέρους της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου υπέγραψε ο Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Δρ. Γεώργιος Η. Γεωργίου, σημειώνοντας ότι «Οι συνέργειες μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα για επίτευξη των στόχων σε θέματα ενέργειας». Από πλευράς της Εταιρείας Deloitte υπέγραψε ο κ. Νίκος Σ. Κυριακίδης, Συνέταιρος-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και Επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας δηλώνοντας ότι «Η παρούσα συμφωνία αναμένεται ότι θα αποδώσει σύντομα αποτελέσματα τα οποία θα προσθέσουν αξία τόσο στις ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Κύπρου όσο και στις γνώσεις, εμπειρίες και πραγματογνωμοσύνη των στελεχών του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte.»

Σχετικά Άρθρα