Οι ακραίες καιρικές συνθήκες πλήττουν την προσφορά τροφίμων

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο πλανήτης μας που θερμαίνεται είναι έτοιμα να χτυπήσουν τα εμπορεύματα και την προσφορά τροφίμων όπως ποτέ άλλοτε, αναφέρει η Ayurella Horn-Muller του Axios .

Γιατί έχει σημασία: Το πρόσφατο παγκόσμιο κύμα καύσωνα , οι θανατηφόρες πλημμύρες στη ζώνη σιτηρών της Κίνας και οι πυρκαγιές που κάλυψαν πολλές ηπείρους υπογραμμίζουν πώς η κλιματική αλλαγή θα πλήξει τις καλλιέργειες τροφίμων με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο.

Σμίκρυνση: Πολλοί οικονομολόγοι είπαν στον Axios ότι η μακροπρόθεσμη απειλή της κλιματικής αλλαγής στην προσφορά τροφίμων και οι συνέπειες στο κόστος των βασικών προϊόντων καλλιέργειας απαιτούν όλο και περισσότερο μέτρα μετριασμού και προσαρμογής.

Τι λένε: «Η βιβλιογραφία είναι αρκετά σαφής» ότι αν συνεχιστεί η παρατηρούμενη αυξημένη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων, θα βλάψει αποδόσεις των καλλιεργειών, είπε στον Axios ο Roderick Rejesus, οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

  • «Είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε άνευ προηγουμένου επιπτώσεις στην αγορά, εάν δεν κάνουμε τίποτα όσον αφορά τον μετριασμό και την προσαρμογή», ​​είπε ο Rejesus.

Κατάσταση του παιχνιδιού: Το καλαμπόκι, το σιτάρι και το ρύζι μαζί αποτελούν περίπου το 42% των θερμίδων των ανθρώπινων τροφίμων στον κόσμο.

  • Μια εργασίατου 2022 Scientific Reports διαπίστωσε ότι υπό την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 2°C (3,6°F) και σε σχέση με το 1986-2005, η απόδοση του καλαμποκιού θα μειωθεί παγκοσμίως και θα αυξηθεί ελάχιστα υπό την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5°C (2,7°F) — με κίνδυνο απώλειας του καλαμποκιού κατά 2°C “πολύ σοβαρότερο”.

Τι παρακολουθούμε: Οι προσπάθειες για την ανάπτυξη ανθεκτικών στο κλίμα ποικιλιών μεγάλων καλλιεργειών συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων μέτρων προσαρμογής που επιδιώκονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  • Άλλες αναδυόμενες λύσειςπεριλαμβάνουν την αυξανόμενη εξάρτηση από καλλιέργειες που απαιτούν λιγότερο νερό – όπως το σόργο, ένα αρχαίο σιτάρι με ιδιότητες ανθεκτικές στην ξηρασία, ανέφερε το Civil Eats.

Συνέχεια εδώ

Σχετικά Άρθρα