Ο πολυπράγμων κύριος Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης είναι Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο επι 6 μήνες υπουργός δήλωσε εχθές: «Τραγική η κατάσταση στα ναυπηγεία Ελευσίνας – Εργαζόμαστε για να βρεθεί λύση».

Θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει πόσες ώρες εργάσθηκε για να βρεθεί λύση, με ποιους συνεργάσθηκε, ποιες τεκμηριωμένες προτάσεις έχει διαβάσει και από ποιους, ποιες επιτροπές έχει συστήσει, που απευθύνθηκε. Πόσο κατέβηκε ο ίδιος στον χώρο εργασίας των ανθρώπων στα ναυπηγεία για να τους δει, να μιλήσει, να ακούσει, να προτείνει.

Η κατάσταση ήταν τραγική και πριν αναλάβει. Το γνώριζε. Παραμένει τραγική 6 μήνες αφότου ανέλαβε. Πρόοδος μηδέν.

Οι συνεχείς δηλώσεις του επί παντός επιστητού τείνουν να λάβουν μορφή ανεξέλεγκτης επιδημίας αθεράπευτης λογοδιάρροιας.

Η κύρια, αποκλειστική εργασία του περιέχεται στον τίτλο του υπουργείου που προΐσταται. Δεν θα αυξήσει την επιρροή του όσο ασχολείται ως πάρεργο με το κύριο έργο του. Εάν η κυβέρνηση έχει ανάγκη υπουργού επικοινωνίας, σχολιασμού, ατάκας, τηλεοπτικής φωτογένειας, τηλεθέασης και τηλεπαραθύρων έχει σοβαρή υποψηφιότητα να την αναλάβει.

Προ το παρόν, όσο είναι ακόμη καιρός, οφείλει να περιορισθεί στην θέση εργασίας του. Οι ανάγκες της χώρας στον τομέα αυτό είναι όχι απλώς πολλές. Είναι επείγουσες. Πολλαπλώς κρίσιμες. Και ιδιαιτέρως απαιτητικές. Με την ταχύτητα που τρέχουν άλλες χώρες, με τον ορυμαγδό τεχνολογικής προόδου, με τις απαιτήσεις επενδυτών, με την ανάπτυξη να απασχολεί καθημερινά επιτελεία κυβερνήσεων και οργανισμούς, είναι ανεύθυνο ο υπεύθυνος για όλα αυτά να ασχολείται με τις αμβλώσεις, τις αφίσες, τα ελληνοτουρκικά και τα σκάνδαλα. Είναι υπουργός όχι δικαστής. Είναι υπουργός όχι σχολιαστής. Είναι υπουργός όχι εμπειρογνώμων διαπιστωτής.

Η επικοινωνία είναι ένας τομέας στον οποίο η κυβέρνηση πάσχει. Ορισμένα πεδία παραμένουν αφανή. Ανεκμετάλλευτα . Επιφανειακές προσεγγίσεις και αδιάφορες καλύψεις και από τα δημόσια ΜΜΕ που, χωρίς να μετατραπούν σε όργανα προπαγάνδας, οφείλουν να σχεδιάσουν σε βάθος ουσιαστικές καλύψεις των κυβερνητικών δράσεων με υψηλών προδιαγραφών σύγχρονο πλαίσιο. Ιδέες υπάρχουν. Κίνητρο φαίνεται ότι δεν υπάρχει και διάθεση για προσφορά σε βάθος, σε όφελος των πολιτών και της οικονομίας.

Π. Τσακιρίδης

mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα