Ο Πρόεδρος Μπάιντεν διορίζει τον Νικόλαο Λογοθέτη, αντιπρόεδρο του Libra Group στο ΔΣ της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Νέα Υόρκη,  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διόρισε τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Libra, Νικόλαο Λογοθέτη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ (USMMA) αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Όμιλου Libra.

 
Όπως συνεχίζει: Σε αυτό το ρόλο, ο Νικόλαος θα συμβουλεύει ταυτόχρονα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Υπουργό Μεταφορών και το Κογκρέσο για θέματα που σχετίζονται με την USMMA, μια Σχολή των ΗΠΑ ζωτικής σημασίας για την εθνική της ασφάλεια και την οικονομική της ισχύ. Ο Νικόλαος εντάσσεται σε ένα Συμβούλιο που περιλαμβάνει 19 μέλη, πέντε εκ των οποίων διορίζονται από τον Πρόεδρο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν τέσσερις Γερουσιαστές και έξι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μία από τις Εμπορικές και Στρατιωτικές Σχολές των ΗΠΑ, η USMMA είναι η μόνη ομοσπονδιακή ακαδημία που εκπαιδεύει και παράγει αποφοίτους αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού. Με το 95% των παγκόσμιων προϊόντων να μεταφέρονται μέσω θαλάσσης, το Σώμα Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομία της χώρας, στις θαλάσσιες μεταφορές και στην εθνική ασφάλεια. Οι απόφοιτοι της USMMA αποτελούν το 80% των αξιωματικών στη δύναμη Αξιωματικών της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού του Ναυτικού των ΗΠΑ, που θεωρείται η ραχοκοκαλιά της εθνικής ασφάλειας για τη μετακίνηση στρατευμάτων, βαρύ εξοπλισμού και προμηθειών.

Ο Όμιλος Libra είναι περήφανος για τα σχεδόν 50 χρόνια θαλάσσιας κληρονομιάς του μέσω της αρχικής θυγατρικής του, Lomar Shipping. Σήμερα, οι 20 επιχειρήσεις του Ομίλου σε έξι τομείς περιλαμβάνουν τρεις ναυτιλιακές εταιρείες με εξειδίκευση στην παγκόσμια ναυτιλία και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και μέσω της ιδιοκτησίας ενός ναυπηγείου που λειτουργεί υπό το καθεστώς του νόμου Jones Act και μιας εταιρείας θαλάσσιων υποδομών των ΗΠΑ.

Συγχαρητήρια στον Νικόλαο για το νέο του αξίωμα, όπου αυτός καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων μελών του στρατού των ΗΠΑ, μελών του Κογκρέσου, επικεφαλής ναυτιλιακών επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών, θα συμβάλουν στη στήριξη ενός ισχυρού μέλλοντος για την Ακαδημία του Kings Point και τους δόκιμους, καθηγητές, προσωπικό και αποφοίτους του. Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τη συνεισφορά του Διοικητικού Συμβουλίου στη USMMA!. 

 
Σχετικά με το Libra Group

Ο Όμιλος Libra είναι ένα ιδιόκτητος, παγκόσμιος επιχειρηματικός όμιλος που αποτελείται από 30 λειτουργικές οντότητες: 20 επιχειρήσεις που επικεντρώνονται κυρίως στην αεροπορία, την ενέργεια, τη ναυτιλία, το real estate, τη φιλοξενία, και σε διαφοροποιημένες επενδύσεις καθώς και 10 κοινωνικές πρωτοβουλίες κάτω από την ομπρέλα του Libra Philanthropies. Με περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες σε σχεδόν 60 χώρες, ο Όμιλος εφαρμόζει τη δυναμική του παγκόσμιου δικτύου και των δυνατοτήτων του ώστε να προσφέρει διατομεακή τεχνογνωσία και ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα. To Libra Philanthropies είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα το οποίο δημιουργεί, υποστηρίζει και αναπτύσσει φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να διαμορφώσουν το μέλλον των ανθρώπων, των κοινoτήτων και των νέων γενεών προς το καλύτερο.

 
Για περισσότερες πληροφορίες www.libra.com.

Σχετικά Άρθρα