Προορισμός: Αλλαγή. Νέες Λύσεις για την Ελλάδα

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι να’ναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.»

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

 

ΖΗΤOYNTAI: Καινοτόμες λύσεις για τη δημιουργία αλλαγής στην Ελλάδα

 

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών άνοιξε για το «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες Λύσεις για την Ελλάδα», ένα διαγωνισμό που φιλοξενείται από την online πλατφόρμα των Ashoka Changemakers για να αποτελέσει πηγή, αποκορύφωμα και καταλύτη πρωτοβουλιών που θα φέρουν λύσεις στην Ελληνική κοινωνία.

 

Ο διαγωνισμός ανακοινώνεται σήμερα από την Ashoka, την Ελληνική Πρωτοβουλία (Τhe Hellenic Initiative), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Boehringer Ingelheim Ελλάς και τη SAP Hellas. O διαγωνισμός «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες Λύσεις για την Ελλάδα» είναι εμπνευσμένος από το θέμα της αλλαγής ως προορισμού στον οποίο προσπαθούμε να φτάσουμε, και από τις νέες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί.

 

Η Ashoka, η διεθνής οργάνωση των κορυφαίων κοινωνικών επιχειρηματιών παγκοσμίως, και οι συνεργάτες της αναζητούν τα πιο τολμηρά projects δημιουργίας δυνητικής διαρκούς αλλαγής. Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό μπορούν να καλύψουν μια ευρεία γκάμα λύσεων, όπως κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, καινοτομίες για την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, ενδυνάμωση της κοινοτικής ανάπτυξης μέσα από περιβαλλοντικές λύσεις, και στήριξη για υγιή και ενεργά γηρατειά.

 

Οι υποβολές συμμετοχών θα πρέπει να κατατεθούν διαδικτυακά στην www.changemakers.com/destinationchange μέχρι τις 19 Μαΐου 2014. Οι συμμετοχές που θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2014 και οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια Τελετής Απονομής που θα λάβει μέρος τον Ιούλιο του 2014.

 

“Η πιο κρίσιμη μεταβλητή για να γίνουμε καταλύτες αλλαγής (changemakers) είναι η θέλησή μας  να δώσουμε στον εαυτό μας το δικαίωμα – να σπάσουμε τις πνευματικές αλυσίδες που μας αποδυναμώνουν επειδή μας λένε πως δεν μπορούμε”, όπως αναφέρει ο Bill Drayton Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Ashoka.

 

Αναζητούμε ανθρώπους που επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε: “Μπορώ να προκαλέσω αλλαγή και να έχει αντίκτυπο στην Ελλάδα” επειδή μαζί μπορούμε να επιλύσουμε μεγάλα προβλήματα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: ashokagreece@ashoka.org

 

INFO

Ashoka

Η Ashoka είναι η μεγαλύτερη ένωση κοινωνικών επιχειρηματιών (Ashoka Fellows) διεθνώς, που συνεργάζεται με άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν αναπτύξει λύσεις με στόχο τη συστημική επίλυση των πιο πιεστικών κοινωνικών προβλημάτων.

 

The Hellenic Initiative

Η Ελληνική Πρωτοβουλία, είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα του οποίου η αποστολή είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού λαού προς μια μακροπρόθεσμη ευημερία, μέσα από τη γενναιοδωρία των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας. Η Ελληνική Πρωτοβουλία αναπτύσσει προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

Boehringer Ingelheim Ελλάς

Ο Όμιλος Boehringer Ingelheim είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Με έδρα το Ingelheim της Γερμανίας, δραστηριοποιείται παγκοσμίως με 140 θυγατρικές και περισσότερους από 46.000 εργαζομένους. Η ελληνική θυγατρική, με παρουσία στην Ελλάδα από το 1966, αποτελεί σήμερα τη μοναδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που διατηρεί δική της βιομηχανική μονάδα παραγωγής στη χώρα. Από το 2010, η Boehringer Ingelheim συνεργάζεται με τον οργανισμό Ashoka στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Making More Health. Η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία έχει σκοπό να προσφέρει, μέσα από την κοινωνική  επιχειρηματικότητα, καινοτόμες λύσεις σε ριζικά προβλήματα υγείας και διαβίωσης για ανθρώπους και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

 

John S. Latsis Public Benefit Foundation

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει στην ευθύνη του τη διαχείριση και υλοποίηση του κοινωφελούς έργου της οικογένειας Λάτση, συνεχίζοντας την παράδοση της προσφοράς του Ιωάννη Σ. Λάτση. Η δράση του προσανατολίζεται κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της κοινωνικής πρόνοιας, της επιστημονικής έρευνας και της ​ανάπτυξης υποδομών κοινής ωφέλειας​. Η προσπάθεια του είναι η αντιμετώπιση των χρηματοδοτούμενων φορέων ως συνεργατών, μέσα από την παροχή όχι μόνο της οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και μιας διαρκούς υποστήριξης, με στόχο τη δημιουργία συνεργιών, έτσι ώστε να επιτευχθεί το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο.

 

SAP Hellas

Με έδρα το Walldorf της Γερμανίας και παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες, η SAP είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο λογισμικό των επιχειρήσεων και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με λογισμικό. Η SAP Hellas ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1994 με στόχο  τη διάδοση του λογισμικού SAP στην Ελλάδα. Από τότε, έχουν γίνει περισσότερες από 1380 εγκαταστάσεις σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η SAP Hellas ΑΕ διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και τη Λευκωσία, εξυπηρετώντας την Ελλάδα και την Κύπρο, αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα