Στη Χίο, η εκστρατεία HELMEPA – Lloyd’s Register Foundation

Στη Χίο μεταφέρεται από 22 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2016, η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 περιοχές της Ελλάδος, την τριετία 2014-2017, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation* (LRF).

 
Οι δράσεις της Εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί την περίοδο αυτή στο Εκθεσιακό Κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» και με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, η HELMEPA θα μεταφέρει στην Έκθεση, με δαπάνες της Εκστρατείας, 1.200 μαθητές του νησιού.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00. Η Έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00 ενώ θα παραμένει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15.00.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας, προγραμματίζονται και άλλες δράσεις, όπως Ενημερωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και διεξαγωγή έρευνας για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Το Lloyd’s Register Foundation υποστηρίζει προγράμματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης κοινού και εφαρμογής της έρευνας στους τομείς μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.

Σχετικά Άρθρα