«Όταν η ίδια η καρδιά σου ρωτά/πώς θα απαντήσεις;»

Όταν η καρδιά σου ρωτάει και το πρόσωπό σου λάμπει, είσαι ο γνώριμος άνθρωπος –δημιουργός. Είσαι Εσύ, με την ταπεινή παρουσία, που ξέρεις. Είσαι Εσύ, ο ευλογημένος με τις δυσκολίες όλου του κόσμου, που γνωρίζεις. Ενεργός στο μεθύσι της ζωής. Με ένα ψίχουλο είσαι χορτάτος. Με μια νέα ιδέα είσαι βασιλιάς.

Όταν η καρδιά σου ρωτάει και το πρόσωπο σου λάμπει, έχεις αρχίσει ήδη το ταξίδι σε μια νέα περιπέτεια. Με μέθοδο αλλά και χωρίς στεγανά. Με πειθαρχία αλλά και τρέλα. Έχεις βρεθεί πολλές φορές σε άγνωστους δρόμους. Αλλά Εσύ, δεν ρώτησες κανέναν παρά μόνο το ένστικτό σου. Και ήταν σωστό. Το μόνο χάδι που καταδέχεσαι στον ώμο είναι το χάδι του θεού που αγγίζει το μέτωπό σου. Το ένοιωσες πολλές φορές. Όταν πίστεψες στον εαυτό σου. Χωρίς μισόλογα. Χωρίς αμφισημίες. Χωρίς υστερόγραφα. Με αδιαπραγμάτευτη πίστη στον μοναδικό εαυτό σου και τις δυνατότητές του.

Όταν η καρδιά σου ρωτάει και το πρόσωπο σου λάμπει, είσαι το φώς που ανάβει στα σκοτάδια της απελπισίας των πολλών, στην κουλτούρα της ανημπόριας και την θυματοποίησή τους. Όταν η καρδιά σου ρωτάει και το πρόσωπο σου λάμπει, είσαι το φώς που ανάβει απέναντι στην ευτέλεια του πολιτικού συστήματος και την σχεδιασμένη και οργανωμένη αλλοτρίωσή σου από τους  τηλεοπτικούς κανιβάλους.

Ήσουν Εσύ, εχθές το βράδυ, θα είσαι Εσύ και σήμερα που θα λάμψει. Γιατί ξέρεις να απαντάς με την παρουσία της δημιουργίας σου και μόνο.

My Way Press.gr

-O τίτλος «Όταν η ίδια η καρδιά σου ρωτά/πώς θα απαντήσεις;» είναι απόσπασμα από το ποίημα Gosen waka shu.

Σχετικά Άρθρα