Διεθνείς προσκεκλημένοι τίμησαν την AXDW

Rock Couture, υψηλή ραπτική, Goth Beach, μοντέρνες ανδρικές γραμμές και ένα ταξίδι στο χρόνο γέμισαν την πασαρέλα της AXDW, για τη 2η ημέρα

 
Δυναμική συνέχεια για τη 18η Athens Xclusive Designers Week, με μοναδικές δημιουργίες και show concepts με ελληνική υπογραφή, που εντυπωσίασαν τις χιλιάδες των προσκεκλημένων που τίμησαν την Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας για να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις των Marcello Niktas, Loukia Kyriakou, Gio Sourgiadakis, Tassos Mitropoulos, ΣΟΜΦ και Vassilis Zoulias.

Ο γνωστός σχεδιαστής Marcello Niktas επέστρεψε στην πασαρέλα της AXDW, παρουσιάζοντας την ιδιαίτερη και εντυπωσιακή συλλογή “Rock Couture”. Θηλυκές διαφάνειες, γούνινες λεπτομέρειες, εντυπωσιακά δερμάτινα jackets και animal prints εντυπωσίασαν το κοινό. Στην παρουσίαση της συλλογής συμμετείχε με guest εμφάνιση ο ηθοποιός Μάνος Πίντζης.

Η Κύπρια σχεδιάστρια Loukia Kyriakou, που ζει και εργάζεται στην Κύπρο, παρουσίασε τη συλλογή με τίτλο “Casablanca” με ολόλευκες αέρινες δημιουργίες εμπνευσμένες από το Μαρόκο και μοναδικά νυφικά, που γέμισαν φως την αίθουσα catwalks.

Ο Gio Sourgiadakis, εμπνευστής των fashion brands Gio.S και Me and My, παρουσίασε μοντέρνα και διαχρονικά κοστούμια, σε μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς με αξεσουάρ που αναδεικνύουν το στυλ αυτών που τα επιλέγουν. Στην παρουσίαση της συλλογής με guest εμφάνιση συμμετείχαν οι Κώστας Φραγκολιάς, Κώστας Γκρέκας, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Γιώργος Μανίκας, Νίκος Αναδιώτης και Γιάννης Σπαλιάρας.

Ο Tassos Mitropoulos παρουσίασε εντυπωσιακά αέρινα θηλυκά φορέματα, με ιδιαίτερα κοψίματα σε λευκό, κόκκινο και μαύρο χρώμα. Οι δερμάτινες και γούνινες λεπτομέρειες ολοκλήρωσαν μοναδικά τις δημιουργίες του ανατρεπτικού σχεδιαστή.

Το fashion brand ΣΟΜΦ παρουσίασε την S/S 2016 καλοκαιρινή συλλογή με τίτλο “Beach Goth”, σχεδιασμένη απο την Μαριαφλώρα Lehec. Με βασική πηγή έμπνευσης τα μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνιας και το ελληνικό τοπίο των νησιών του Αιγαίου, τα έντονα primary χρώματα των prints, συνδυασμένα με τις δαντέλες των laser cut στοιχείων, δημιούργησαν ένα μοντέρνο αισθησιασμό καταρρίπτοντας τους ηλικιακούς περιορισμούς  και προβάλλοντας το ανεξάρτητο, εκφραστικό χαρακτήρα της Somfette του επόμενου Καλοκαιριού. Η συμμετοχή στη 18η Athens Xclusive Designer Week, γίνεται σε συνεργασία με την Stokke, μία από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο του παιδικού καροτσιού και επίπλου και θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με 3 από τα εμβληματικά καρότσια Xplory, παντρεύοντας τη μητρότητα με το στυλ.  Μάλιστα, τo Σάββατο 24 Οκτωβρίου η  Stokke,  παγκοσμίως γνωστή για το ιδιαίτερο design, είχε στις πρώτες σειρές όλων των επιδείξεων μόδας, 30 από τις χαρακτηριστικές της καρέκλες Tripp Trapp.

Με την Resort Spring/Summer 2016 συλλογή “Women in Mykonos through the decades” έκλεισε η 2η μέρα των επιδείξεων της AXDW, την οποία παρουσίασε ο μοναδικός Vassilis Zoulias. Εμπνευσμένος από τον αγαπημένο του καλοκαιρινό προορισμό, την Μύκονο πάντρεψε μοναδικά τις στυλιστικές επιλογές των γυναικών από τα glamorous ’30 μέχρι και τα κοσμοπολίτικα ’90 και παρουσίασε μοναδικές διαχρονικές δημιουργίες. Στην παρουσίαση της συλλογής με guest εμφάνιση συμμετείχαν οι: Τζένη Μπαλατσινού, Βίκυ Καγιά, Βίκυ Κουλιανού, Δωροθέα Μερκούρη, Υακίνθη, Μάρα Δεσύπρη. Τα μοναδικά outfits συμπληρώθηκαν με hair styles που αναδείκνυαν το στυλ κάθε δεκαετία, από τα χέρια της ομάδας της σχολής Diamantopoulos.

H AXDW, ενισχύοντας το διεθνή χαρακτήρα της, φιλοξενεί και φέτος προσκεκλημένους από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας: Διεθνείς αγοραστές, μεταξύ των οποίων και το Danube Fashion Office, το μεγαλύτερο Fashion Showroom της Ασίας, bloggers και δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ και η Πρόεδρος του Serbia Fashion Week, ενός από τα συνεργαζόμενα fashion weeks της AXDW, κα Svetlana Horvat θα παρακολουθήσουν την AXDW καθ’ όλη τη διάρκεια του 4ημέρου.

Πολλοί ήταν οι παρευρισκόμενοι που επισκέφθηκαν το section Xclusive Elements, τον ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν κοσμήματα, μαντήλια, τσάντες, φουλάρια, πασμίνες, κασκόλ κ.ά. των ARCHtrend by Lena Kalidis, E.T. Collection Creations by Elsa Toli, Eireen, Lamprini Chantziara, Maesa Morado, ΜΙάου Νιάου, My Scarf, Rubee Handmade, 7pm by marina panagiotoulia, Sophia Koutsoukou.

Παράλληλα, για όλες τις μέρες, οι επισκέπτες μπορούν να ψωνίζουν μοντέρνα fashion pieces, on the spot, από το corner του Pop Up Store και του Universal Consciousness Apparel.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξάγεται το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι καλεσμένοι και προσωπικότητες που παρακολούθησαν τις επιδείξεις της 2ης μέρας της AXDW: Παύλος Βαρδινογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνος Τζούμας, Απόστολος Μητρόπουλος, Σίσσυ Φειδά, Ηλίας Κρασσάς, Demy, Χριστίνα Πολίτη, Χρήστος Ζαμπούνης Δημήτρης Μαστρόκαλος, Ελένη Βαϊτσου, Χριστίνα Κοντοβά, Κώστας Φραγκολιάς, Κώστας Γκρέκας, Γιώργος Μανίκας, Νίκος Αναδιώτης, Γιάννης Σπαλιάρας, Ηλίας Βρεττός, Μέμος Μπεγνής, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Λάουρα Νάργες, Εύη Αδάμ, Δημήτρης Παππάς, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Βάνα Μπάρμπα, Χριστίνα Αλούπη, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Νίκος Γεωργιάδης, Μιχάλης Μανιάτης, Άντζελα Ευριπίδου, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Στέλιος Χανταμπάκης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Κώστας Σόμμερ, Κατερίνα Καινούργιου, Αθηνά Οικονομάκου, Καλλιόπη Καρβούνη, Σάσα Σταμάτη, Λάκης Γαβαλάς, Μιχάλης Ζαμπίδης, Νικολέτα Ράλλη, Μιχάλης Πάντος, Δημήτρης Ντάσιος, Μάνος Πίντζης, Λόλα Νταϊφά, Δάφνη Βαλέντε, Χρήστος Πετρίδης, Δήμητρα Κωστάκη, Αλεξάνδρα Δράκου, Βασιλική Τσεκούρα, Ιωάννα Σουλιώτη, Βάσω Κολλιδά, Ντίμης Κρίτσας  κ.ά.

Η ΚΥΑΝΑ Professional Hair Products, ο official hair sponsor της 18ης AXDW, είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με καινοτόμες προτάσεις στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου και με ευρεία γκάμα για όλους τους τύπους μαλλιών. Κατά τη διάρκεια της 18ης AXDW, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά! Το μακιγιάζ των επιδείξεων επιμελείται ο Freddy Kalobratsos με την ομάδα της σχολής Freddy Make Up Stage, δίνοντας το final touch στα looks των μοντέλων, ενώ το hair styling, επιμελείται η σχολή Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Tη φροντίδα του ντεμακιγιάζ των μοντέλων των επιδείξεων της 18ης AXDW θα αναλάβουν τα εξειδικευμένα προϊόντα DEMAKUP, τα οποία επιφυλάσσουν μια έκπληξη για τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Σε ειδικό stand στο χώρο όλες οι φίλες έχουν την ευκαιρία να δεχθούν τη φροντίδα ντεμακιγιάζ και να μάθουν τα μικρά μυστικά του από τον Make Up Artist των DEMAK’UP  ο οποίος θα  επιμεληθεί στη συνέχεια και το νέο μακιγιάζ τους, σύμφωνα με ένα από τα make up looks από τα fashion shows των σχεδιαστών της AXDW. Το «παρών» στη 18η AXDW δίνουν και τα MEDIΠρίνου, γνωστά για τις κορυφαίες υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς που προσφέρουν. Οι επισκέπτες έχουν την ευχαρίστηση να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις καφέ φίλτρου Jacobs flavours  για όλες τις μέρες τη διοργάνωσης στο κεντρικό bar στο φουαγιέ.

 
• Διεθνείς προσκεκλημένοι τίμησαν την AXDW

Η 18η Athens Xclusive Designers Week ξεκίνησε  στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής με την παρουσίαση των νέων συλλογών Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών στην πασαρέλα και λαμπερές παρουσίες ανάμεσα στους προσκεκλημένους που παρακολούθησαν τις επιδείξεις.

H AXDW, με διεθνή χαρακτήρα, φιλοξενεί φέτος προσκεκλημένους από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας: Διεθνείς αγοραστές, μεταξύ των οποίων και το Danube Fashion Office, το μεγαλύτερο Fashion Showroom της Ασίας, bloggers και δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ και η Πρόεδρος του Serbia Fashion Week, ενός από τα συνεργαζόμενα fashion weeks της AXDW, κα Svetlana Horvat θα παρακολουθήσουν την AXDW καθ’ όλη τη διάρκεια του 4ημέρου.

Η Κυπριακής καταγωγής σχεδιάστρια Eleni Kyriacou παρουσίασε την S/S 2016 συλλογή της με τίτλο “12 Greek Rectangles”. Εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική ενδυμασία και την χρήση του ορθογώνιου παραλληλόγραμμου σε αυτή παρουσίασε πολυμορφικές δημουργίες, σε μωβ, φωτεινό πράσινο και σκούρο κόκκινο χρώμα, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν από φόρεμα σε πετσέτα θαλάσσης. Η Eleni Kyriacou, επηρεασμένη από το έργο των γλυπτών στην αρχαία Ελλάδα, οι οποίοι παρατηρούσαν τα μοντέλα με «υγρές πτυχώσεις», στο δεύτερο μέρος της επίδειξης παρουσίασε την συλλογή της με τον ίδιο τρόπο πετυχαίνοντας ένα αισθησιακό αποτέλεσμα.

Ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές της Σερβίας, ο Vasilije Kovačev, προσκεκλημένος της AXDW, παρουσίασε τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές του ανδρικές και γυναικείες δημιουργίες που εντυπωσίασαν το κοινό. Διαφάνειες, τούλι, και παγιέτες αλλά και λινά υφάσματα πρωταγωνίστησαν στη συλλογή.

Ο Leon, ένας σχεδιαστής που έκανε τα πρώτα του βήματα στα New Designers Awards της AXDW, παρουσίασε την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή με τίτλο “SCORPIO”. Η S/S 2016 συλλογή, εμπνευσμένη από το ομώνυμο νησί του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, περιελάμβανε ιδιαίτερες ανδρικές και γυναικείες δημιουργίες σε έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γραμμές και κοψίματα και συνοδευόταν από εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου και head pieces.

Ο Boško Jakovljević, προσκεκλημένος σχεδιαστής της διοργάνωσης και από τους πιο γνωστούς και διάσημους τηλεπαρουσιαστές στη Σερβία, παρουσίασε για 1η φορά στην Ελλάδα τη νέα του συλλογή. Αντρικά, μοντέρνα κοστούμια, jackets, t-shirts και πουκάμισα εντυπωσίασαν το κοινό αλλά και props με θετικά μηνύματα στα ελληνικά, έδωσαν χρώμα στην πασαρέλα ενός από τους πιο γνωστούς τηλεοπτικούς παρουσιαστές της Σερβίας. Τις δημιουργίες του Bosko, συνόδευσαν μοναδικά ακουστικά h.ear on της Sony σε βαθιές αποχρώσεις από μπλε βιρίντιαν, βαθύ κόκκινο, ανθρακί, κίτρινο λάιμ μέχρι ροζ-μπορντό, για κάθε τύπο προσωπικότητας. Οι προσκεκλημένοι της 18ης AXDW έχουν την ευκαιρία, για όλες τις μέρες, να γνωρίσουν τα ακουστικά της σειράς h.ear on, που συνδυάζουν τον τολμηρό ενιαίο σχεδιασμό με την άνεση στη χρήση και μας καλούν να ζήσουμε με στυλ!

Τη συλλογή “Geometrical Figures” παρουσίασε ο γνωστός οίκος μόδας Kathy Heyndels. Με κύρια πηγή έμπνευσης τα γεωμετρικά σχήματα, ο σχεδιαστής Γιάννης Τόγκος παρουσίασε δημιουργίες με το χαρακτηριστικό του ύφος, σε λιτές γραμμές, που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας. Στην παρουσίαση του οίκου Kathy Heyndels συμμετείχε με guest εμφάνιση η Αγγελική Ηλιάδη.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το section Xclusive Elements, τον ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν κοσμήματα, μαντήλια, τσάντες, φουλάρια, πασμίνες, κασκόλ κ.ά. των ARCHtrend by Lena Kalidis, E.T. Collection Creations by Elsa Toli, Eireen, Lamprini Chantziara, Maesa Morado, ΜΙάου Νιάου, My Scarf, Rubee Handmade, 7pm by marina panagiotoulia, Sophia Koutsoukou.

Παράλληλα, για όλες τις μέρες, οι επισκέπτες μπορούν να ψωνίζουν μοντέρνα fashion pieces, on the spot ,από το corner του Pop Up Store και του Universal Consciousness Apparel.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξάγεται το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 1η ημέρα των επιδείξεων: Αγγελική Ηλιάδη, Ευγενία Μανωλίδου, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Αννίτα Ναθαναήλ, Έλλη Αγγελιδάκη, Άντζελα Ευριπίδη, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Γιώργος Μανίκας, Όλγα και Γωγώ Φαρμάκη, Ελένη Βαϊτσου, Πηγή Δεβετζή, ο Πάνος Ζήνας, ο Ηλίας Ζάρμπαλης, ο Τάκης Γιαννέτος, η Σαμάνθα Αποστολοπούλου, η Αουρόρα Χατζή, ο Κώστας Αλιμπέρτης κ.ά.

Η ΚΥΑΝΑ Professional Hair Products, ο official hair sponsor της 18ης AXDW, είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με καινοτόμες προτάσεις στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου και με ευρεία γκάμα για όλους τους τύπους μαλλιών. Κατά τη διάρκεια της 18ης AXDW, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά! Το μακιγιάζ των επιδείξεων επιμελείται ο Freddy Kalobratsos με την ομάδα της σχολής Freddy Make Up Stage, δίνοντας το final touch στα looks των μοντέλων, ενώ το hair styling, επιμελείται η σχολή Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Tη φροντίδα του ντεμακιγιάζ των μοντέλων των επιδείξεων της 18ης AXDW θα αναλάβουν τα εξειδικευμένα προϊόντα DEMAKUP, τα οποία επιφυλάσσουν μια έκπληξη για τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Σε ειδικό stand στο χώρο όλες οι φίλες έχουν την ευκαιρία να δεχθούν τη φροντίδα ντεμακιγιάζ και να μάθουν τα μικρά μυστικά του από τον Make Up Artist των DEMAK’UP  ο οποίος θα  επιμεληθεί στη συνέχεια και το νέο μακιγιάζ τους, σύμφωνα με ένα από τα make up looks από τα fashion shows των σχεδιαστών της AXDW. Το «παρών» στη 18η AXDW δίνουν και τα MEDIΠρίνου, γνωστά για τις κορυφαίες υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς που προσφέρουν. Οι επισκέπτες έχουν την ευχαρίστηση να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις καφέ φίλτρου Jacobs flavours  για όλες τις μέρες τη διοργάνωσης στο κεντρικό bar στο φουαγιέ.

 
INFO

Sponsors: KYANA Professional Hair Products, Collagen Pro-Active, Athenaeum InterContinental Athens

Supporters: Demak’up, MEDIΠρίνου, Jacobs Flavours

Partners: So Fine! Communications Management, Diamantopoulos Academy, Freddy Make Up Stage, THEIA Lab

Under the auspices: Eλληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Δήμος Αθηναίων  – Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Enterprise Greece, Κυπριακή Πρεσβεία, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού  Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ)

Σχετικά Άρθρα