ΑΠΘ: Η επίδραση της ακτινοβολίας UV-B στην ανάπτυξη και λειτουργία των φυτικών οργανισμών και στην ποιότητα τροφίμων φυτικής προέλευσης

Η επίδραση της ακτινοβολίας UV-B στην ανάπτυξη και λειτουργία των φυτικών οργανισμών αλλά και στην ποιότητα τροφίμων φυτικής προέλευσης θα βρεθεί στο επίκεντρο των μαθημάτων του Διεθνούς Σχολείου που διοργανώνεται στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ.

 

 

Το Διεθνές Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 13 έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Χημείας, στo πλαίσιο της διεθνούς δράσης «COST FA 0906, UV-B radiation: A specific regulator of plant growth and food quality in a changing climate».

 

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η δράση σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε καθώς οι κλιματολογικές μεταβολές που αναμένεται να λάβουν χώρα στο εγγύς μέλλον στον πλανήτη οδηγούν στη μεγαλύτερη έκθεση των έμβιων συστημάτων στη UV-B ακτινοβολία.

 

 

Μεταξύ των συνεπειών αυτής της έκθεσης είναι μεταβολές στα επίπεδα δευτερογενών μεταβολιτών των φυτών με πολύπλευρη σημασία, στην ανάπτυξη και διατήρηση των φυτών.

 

 

Επίσης, παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε θέματα διατροφής καθώς υπάρχουν ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες όταν παραλαμβάνονται καθημερινά με την τροφή. Μέχρι σήμερα στη δράση δραστηριοποιούνται 24 ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Οι φοιτητές του Σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν από τεχνικές εκχύλισης και ανάλυσης φυτικών υλικών μέχρι και τη χρήση στατιστικών προσεγγίσεων για τη βελτιστοποίηση των πειραματικών συνθηκών και την επεξεργασία των αποτελεσμάτων.

 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική εφαρμογή.

 

 

INFO

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.chem.auth.gr/index.php?rm=6&mn=935

 

 

www.mywaypress.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα