
Η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. εφαρμόζει για περισσότερο από 10 έτη το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών
Η Εταιρεία ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε η δωρεάν διάθεση 285.751 ιδίων μετοχών σε εργαζομένους και συνεργάτες της Εταιρείας, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, με κριτήριο την ατομική εργασιακή τους απόδοση και προσφορά στην Εταιρεία και στον Όμιλο FDL. Το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών υλοποιήθηκε κατόπιν της σχετικής απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 10ης Σεπτεμβρίου 2023 και της αντίστοιχης εξουσιοδότησης που είχε δοθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι κύριοι μέτοχοι της Εταιρείας δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Η συνολική αξία των μετοχών που διατέθηκαν ανέρχεται σε € 138.303,48, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή κλεισίματος € 0,4840 της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.
Η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. εφαρμόζει επιτυχημένα για περισσότερο από 10 έτη το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επιβραβεύσει τους εργαζόμενους και συνεργάτες που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου.
Το 2023 αποτέλεσε ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τον Όμιλο FDL. Επενδύοντας την τελευταία δεκαετία σε μία πορεία συνεχούς ανάπτυξης, πραγματοποιώντας σημαντικές μακροχρόνιες συνεργασίες με πολυεθνικές, ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις και έχοντας υλοποιήσει εξαγορές επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, το 2023 ο Όμιλος σημείωσε Κύκλο Εργασιών ύψους 83,06 εκ. ευρώ με την κερδοφορία σε επίπεδο EBITDA να διαμορφώνεται στα €8,86 εκ. ευρώ, εμφανίζοντας αξιοσημείωτη αύξηση 25,6% έναντι του προηγούμενου έτους.
Σχετικά με τον Όμιλο FDL:
Ο Όμιλος FDL, έχοντας ως βασικό άξονα της στρατηγικής του την ανάπτυξή του και την αύξηση των δεικτών κερδοφορίας του, συνεχίζει δυναμικά να επενδύει στους ανθρώπους του, σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες και συστήματα και αναπτύσσει νέους τομείς δραστηριότητας με στόχο την παροχή ενός συνόλου υπηρεσιών ποιότητας αντίστοιχης των απαιτήσεων των πελατών του, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο πρόσθετη αξία για τους μετόχους του. Το όραμα του ομίλου FDL είναι να δρα και να λειτουργεί με τρόπο δημιουργικό, καινοτόμο και ουσιαστικό, ώστε οι άνθρωποί του, οι πελάτες του και οι συνεργάτες του να νιώθουν περήφανοι. Ο όμιλος FDL εξυπηρετεί τους πελάτες του στην Ελλάδα μέσα από έντεκα (11) κέντρα διανομής στην Αθήνα (στην Περιοχή του Ασπροπύργου), και ένα (1) στη Θεσσαλονίκη (στην περιοχή της Σίνδου). Οι δραστηριότητες του Ομίλου επεκτείνονται επίσης και στην Κύπρο με πέντε κέντρα διανομής, ενώ διατηρεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό δίκτυο διεθνών μεταφορών σε Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ιταλία. Η μητρική εταιρία Foodlink, η μόνη εταιρεία του κλάδου εισηγμένη στην ΕΝ.Α του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιείται στον κλάδο των Third-Party Logistics.