ΜΕΤΑΧΑ, το ποτό που κρατά ψηλά τη σημαία των επώνυμων εξαγωγών μας

• Παναγιώτης Σαραντόπουλος: «Ένα επώνυμο προϊόν όταν εξάγεται με επιτυχία είναι κάτι περισσότερο από μια θετική εγγραφή στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.  Επικοινωνεί μια υπογραφή και, στην περίπτωση του ΜΕΤΑΧΑ, ένα πνεύμα, μια διαφορετικότητα, μια τέχνη, έναν τρόπο ζωής»

 

 

 

 

 

 

 

Ο Οίκος Μεταξά βραβεύθηκε στο πλαίσιο των Greek Exports Awards 2013, που παρουσιάστηκαν στην Αθήνα υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού.

 

 

 

Το ΜΕΤΑΧΑ, γνωστό ανά τον κόσμο ως The Original Greek Spirit, τιμήθηκε με Βραβείο επώνυμου εξαγώγιμου προϊόντος, σε αναγνώριση της εξαγωγικής του δραστηριότητας και της ανάπτυξής της, ειδικά την τελευταία διετία.

 

 

 

Η ευρεία αναγνωρισιμότητα του ΜΕΤΑΧΑ σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού ήταν από τα βασικά κριτήρια για την αναγνώριση αυτή, ενώ σημαντικό ρόλο για τη διάκριση έπαιξαν και οι καινοτομίες (νέα προϊόντα, συσκευασίες, αγορές και ιδέες προώθησης)που ο Οίκος Μεταξά λανσάρει διεθνώς από το 2011.

 

 

 

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης προήδρευσε της τελετής στη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν το βραβεία σε Ελληνες εξαγωγείς.

 

 

 

Το Βραβείο για το ΜΕΤΑΧΑ απονεμήθηκε στον κ. Παναγιώτη Σαραντόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οίκου.

 

 

 

 

Παναγιώτης Σαραντόπουλος: «Ένα επώνυμο προϊόν όταν εξάγεται με επιτυχία είναι κάτι περισσότερο από μια θετική εγγραφή στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.  Επικοινωνεί μια υπογραφή και, στην περίπτωση του ΜΕΤΑΧΑ, ένα πνεύμα, μια διαφορετικότητα, μια τέχνη, έναν τρόπο ζωής»

 

Ο κ. Σαραντόπουλος δήλωσε σχετικά:

 

 

«Η διάκριση αυτή τιμά τον Οίκο μας και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το ΜΕΤΑΧΑ, τη μοναδικά απαλή γεύση του και τις διεθνείς του επιτυχίες.

 

 

 

Είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στους αμπελώνες του ακριτικού Αιγαίου, στα κελάρια μας, στην ελληνική υαλουργία, την κυτιοποιία, την εμφιάλωση, τη διανομή, την πώληση, τις εξαγωγές ανά τον κόσμο…

 

 

 

Ένα επώνυμο προϊόν όταν εξάγεται με επιτυχία είναι κάτι περισσότερο από μια θετική εγγραφή στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

 

 

 

Επικοινωνεί μια υπογραφή και, στην περίπτωση του ΜΕΤΑΧΑ, ένα πνεύμα, μια διαφορετικότητα, μια τέχνη, έναν τρόπο ζωής.

 

 

 

Στην Ελλάδα του σήμερα, το ΜΕΤΑΧΑ αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη ότι το ποιοτικό ζει και προοδεύει.

 

 

 

Το Βραβείο αυτό τιμά όλους εκείνους τους Έλληνες που απολαμβάνουν το ΜΕΤΑΧΑ και, ως άλλοι πρέσβεις, το γνωρίζουν στους φίλους τους ανά τον κόσμο.

 

 

 

Σε όλους αυτούς, υψώνω το ποτήρι μου με καλές ευχές!»

 

 

 

Ανάμεσα στις πρόσφατες καινοτόμες δράσεις του βραβευμένου Οίκου ξεχωρίζει η Ακαδημία ΜΕΤΑΧΑ, μέσω της οποίας η τέχνη του Οίκου και η Ελλάδα ακτινοβολούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

 

Επίσης, οι απρόσμενες πλαζ ΜΕΤΑΧΑ σε ποταμούς της Ευρώπης, όπως το ΜΕΤΑΧΑ Bay που φέρνει τον ήλιο του ΜΕΤΑΧΑ στην καρδιά του Βερολίνου.

 

 

 

Το METAXA όμως φέρνει τον ήλιο και στην καρδιά του χειμώνα, όπως με την πρωτοβουλία ΜΕΤΑΧΑ On The Snow στο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο Berghex της Αυστρίας.

 

 

 

Πέρα από τους δημιουργικούς αυτούς τρόπους προβολής του τρόπου ζωής ΜΕΤΑΧΑ, ο Οίκος πρόσφατα παρουσίασε με επιτυχία συλλεκτικές εκδόσεις του κλασικού METAXA 5 Αστέρων καθώς και το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων, στο οποίο προσμένει από στιγμή σε στιγμή και η ελληνική αγορά.

 

 

 

 

INFO

 

Σχετικά με το METAXA

Ο Οίκος Μεταξά ιδρύθηκε το 1888 από το Σπύρο Μεταξά, προκειμένου να υλοποιήσει το όραμα του  και να δημιουργήσει ένα  ποτό  μοναδικής  γευστικής απαλότητας.

 

 

 

Για να πετύχει αυτή την απαλότητα, η οποία  και είναι μοναδική στο χώρο των ποτών διεθνώς, ο Σπύρος Μεταξάς εμπνεύστηκε μια αυθεντική τέχνη.

 

 

 

Τόσο εξαιρετικό ήταν το  επίτευγμα του Σπύρου Μεταξά, που επέτρεψε στο ΜΕΤΑΧΑ να διασχίσει τους αιώνες αναλλοίωτο, προοδεύοντας και κατακτώντας τη μία αγορά μετά την άλλη.

 

 

 

Σήμερα ο Οίκος Μεταξά διαφυλάττει και συνεχίζει την τέχνη αυτή.

 

 

 

Παράγει πάνω από 10.000.000 φιάλες το χρόνο και εξάγει σε 60 χώρες, περίπου το 80% της παραγωγής του.

 

 
INFO Photo:  Π. Σαραντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Μεταξά

 

 

www.mywaypress.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα