Πλατινένιο Βραβείο στη Nestlé. 100 χρόνια στις καρδιές των ελλήνων καταναλωτών

Σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα απονεμήθηκε το πλατινένιο βραβείο στη Nestlé Ελλάς για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

 

Η ειδική τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια του Τριήμερου Συμποσίου για τα 100 χρόνια Ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.).

 

Laurent Dereux : «Ξεχωριστό, βαθύ και ουσιαστικό το δέσιμο με την Ελλάδα»

Ο κ. Laurent Dereux, Διευθύνων Σύμβουλος Nestlé Ελλάς, σχολίασε την τιμητική βράβευση της εταιρείας:

 

«Με μεγάλη χαρά γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.

 

Η Nestlé στηρίζει την ελληνική αγορά για πάνω από έναν αιώνα και θα συνεχίσει να το κάνει, καθώς θεωρούμε ότι όλη η ιστορία μας, το δέσιμο που έχουμε αναπτύξει με την Ελλάδα είναι ξεχωριστό, βαθύ και ουσιαστικό».

 

Τα πρώτα προϊόντα κυκλοφορούσαν στη χώρα μας από τα τέλη του 19ου αιώνα

Η Nestlé, μια εταιρεία με μακρά ιστορία και προϊόντα που έχουν μπει στις καρδιές όλων των ελλήνων καταναλωτών, δε θα μπορούσε να λείπει από το Συμπόσιο αυτό, που ως στόχο είχε την αναγνώριση της προσφοράς τόσο των επιχειρήσεων όσο και των προϊόντων τους στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τροφίμων και ποτών.

 

Άλλωστε, το όνομα της Nestlé συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα και την καινοτομία, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας κυκλοφορούσαν στη χώρα μας ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα.

 

«Γαλακτούχον Άλευρον Νεστλέ» από το 1899

Το πιο χαρακτηριστικό από όλα, η γνωστή μας Farine Lactée, έκανε την εμφάνισή της ως «Γαλακτούχον Άλευρον Νεστλέ» το 1899 και αποτελεί και αυτή, όπως και πολλά ακόμα γνωστά brands,  κομμάτι της ιστορίας μας.

 

Όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο κατά τη διάρκεια του τριημέρου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το κεντρικό περίπτερο της Nestlé, που θύμιζε νοσταλγικά παλαιό παντοπωλείο και παρουσίαζε όλα τα προϊόντα της εταιρείας από το 1899 έως και τις μέρες μας!

 

ΙΝFO

 

Σχετικά με τον Όμιλο Nestlé

Ήδη από τις απαρχές της, το 1866, όταν ο Henri Nestlé δημιούργησε την πρώτη βρεφική τροφή ανταποκρινόμενος σε μια υπαρκτή κοινωνική ανάγκη, η συνεχής ανάπτυξη της Nestlé προήλθε κυρίως μέσα από την επιστημονική πρωτοπορία και ιστορικές καινοτομίες που  δημιούργησαν ουσιαστικά εντελώς νέους τομείς στη βιομηχανία τροφίμων (π.χ. της βρεφικής και παιδικής διατροφής, του συμπυκνωμένου γάλακτος, του στιγμιαίου καφέ, της σοκολάτας με γάλα κ.ά.).

 

Σήμερα, η Nestlé λειτουργεί 461 εργοστάσια παγκοσμίως και αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας των τροφίμων.

 

Η ετήσια επένδυσή της σε Έρευνα και Ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη του κλάδου, ενώ το  προσωπικό της στον τομέα αυτό ξεπερνά τα 3.000 άτομα.

 

Το Ερευνητικό Κέντρο της Nestlé (Nestlé Research Centre), όπου διεξάγεται βασική έρευνα, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα κορυφαία κέντρα ερευνών στο είδος του.

 

Σχετικά με τη Nestlé Ελλάς

Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες τροφίμων και ποτών.

 

Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η λειτουργία εργοστασίου γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας το 1975, η ενσωμάτωση στον όμιλο Nestlè της Λουμίδης Α.Ε. το 1987, της Κορπή ΑΒΕΕ το 1993, καθώς και η εξαγορά της Δέλτα Παγωτού το 2006.

 

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 10 σημεία δραστηριότητας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τέσσερα εργοστάσια, κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι Αττικής και γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

 

Η Nestlé Ελλάς απασχολεί πάνω από 1.000 μόνιμους εργαζομένους.

 

Εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδη και Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ στην Γερμανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ αλλά και τις πασίγνωστες διεθνείς μάρκες της στην Κύπρο, την Αλβανία, την Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και αλλού.

Σχετικά Άρθρα