Την ημέρα που θα τρως ένα πιάτο φαί στο κέντρο απόρων θυμήσου

Την ημέρα που θα είσαι στο κέντρο αστέγων θυμήσου – Την ημέρα που θα είσαι στα βρώμικο διάδρομο ενός εγκαταλειμμένου νοσοκομείου θυμήσου- Την ημέρα  που  εσύ και τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου θα  είστε χωρίς δικαίωμα σύνταξης θυμήσου- Την ημέρα που θα είσαι στο δρόμο με τα καμένα δάση θυμήσου- Την ημέρα που θα είσαι στο δρόμο με τους σεισμόπληκτους που είναι επι πολλά χρόνια άστεγοι σε κοντέινερ θυμήσου- Την ημέρα που θα είσαι  στους δρόμους με τις λάσπες από τις πλημμύρες θυμήσου- Την ημέρα που θα είσαι στο δρόμο και προσπαθείς να αναπνεύσεις λόγο καθαρό αέρα θυμήσου- Την ημέρα που θα πέσεις  στις λακκούβες των δρόμων με το αυτοκίνητο σου θυμήσου- Την ημέρα που θα πέσεις  από την κακοτεχνία των πεζοδρομίων θυμήσου- Την ημέρα που θα πέσει στο κεφάλι του παιδιού σου στην σχολική αίθουσα το ταβάνι θυμήσου- Την ημέρα που θα κάνεις το αυτοκίνητο σου το  σπίτι σου γιατί το ενοίκιο είναι φωτιά θυμήσου- Την ημέρα που θα ανάψεις το κερί στο σπίτι σου για να έχεις φώς θυμήσου- Την ημέρα που θα γυρίσεις το κλειδί να ανοίξεις το μαγαζί σου θυμήσου- Την ημέρα που θα συναντηθείς με άλλους άνεργους θυμήσου

 

Την ημέρα που θα είσαι στο κέντρο αστέγων θυμήσου – η χώρα σου σπαταλούσε χρήματα για χορούς και πανηγύρια Δήμων , πλήρωνε ακριβά κασέ σε φίρμες τραγουδιστές, νούμερα και διασκεδαστές χωρίς κανένα έλεγχο.

Την ημέρα που θα τρως ( ίσως και εάν το δικαιούσαι) ένα πιάτο φαί στο κέντρο απόρων θυμήσου– η χώρα σου  και οι Δήμοι της με σύμπλευση της αδιάφορης κυβέρνησης, δεν έδινε δεκάρα για ανάπτυξη της παραγωγικής οικονομίας αλλά πλήρωνε ακριβά κασέ σε τραγουδιστές, νούμερα και διασκεδαστές χωρίς κανένα έλεγχο.

Την ημέρα που θα είσαι στα βρώμικο διάδρομο ενός εγκαταλειμμένου νοσοκομείου θυμήσου–  η χώρα σου και οι Δήμοι της με την έκκριση της επιτελικά ανίκανης κυβέρνησης, δεν έδινε δεκάρα τσακιστή για την αναβάθμιση εξοπλισμού, την πρόληψη υγείας των δημοτών-πολιτών της αλλά πλήρωνε ακριβά κασέ σε τραγουδιστές, νούμερα και διασκεδαστές χωρίς κανένα έλεγχο.

Την ημέρα  που  εσύ και τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου θα  είστε χωρίς δικαίωμα σύνταξης θυμήσου–  η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση, το διεφθαρμένο κράτος , οι ανίκανοι Δήμοι και μια κλειστή ελιτ κολλητών, ξεζούμιζαν κάθε διαθέσιμο ευρώ για το κέφι τους και τα γούστα τους  τραγουδιστές, νούμερα και διασκεδαστές χωρίς κανένα έλεγχο.

Την ημέρα που θα είσαι στο δρόμο με τα καμένα δάση θυμήσου– η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση αυτής της χώρας και αυτοί οι Δήμοι δεν αύξησαν τα κονδύλια πυροπροστασίας αλλά ξόδεψαν σε πανηγύρια και χορούς πολιτιστικών εκδηλώσεων τα χρήματα σου ως φορολογούμενου είλωτα.

Την ημέρα που θα είσαι στο δρόμο με τους σεισμόπληκτους που είναι επι πολλά χρόνια άστεγοι σε κοντέινερ θυμήσου– η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση αυτής της χώρας και αυτοί οι Δήμοι δεν  προνόησαν να επισπεύσουν το χτίσιμο νέων σπιτιών με κάθε τρόπο για να έχεις ένα κεραμίδι να στεγάσεις την οικογένεια σου αλλά  ξόδεψαν σε πανηγύρια και χορούς πολιτιστικών εκδηλώσεων τα χρήματα σου ως φορολογούμενου είλωτα.

Την ημέρα που θα είσαι  στους δρόμους με τις λάσπες από τις πλημμύρες θυμήσου–  η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση αυτής της χώρας και αυτοί οι Δήμοι δεν  προνόησαν να επισπεύσουν το χτίσιμο νέων σπιτιών με κάθε τρόπο για να έχεις ένα κεραμίδι να στεγάσεις την οικογένεια σου αλλά  ξόδεψαν σε πανηγύρια και χορούς πολιτιστικών εκδηλώσεων τα χρήματα σου ως φορολογούμενου είλωτα.

Την ημέρα που θα είσαι στο δρόμο και προσπαθείς να αναπνεύσεις λόγο καθαρό αέρα θυμήσου– η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση αυτής της χώρας και αυτοί οι Δήμοι δεν  φρόντισαν να απομακρύνουν κάθε βιομηχανία και βιοτεχνία που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις λειτουργίας σε οικιστικές περιοχές και βγάζουν δηλητήριο καθημερινά σκοτώνοντας τους πολίτες με κάθε τρόπο, αλλά  ξόδεψαν σε πανηγύρια και χορούς πολιτιστικών εκδηλώσεων τα χρήματα σου ως φορολογούμενου είλωτα.

Την ημέρα που θα πέσεις  στις λακκούβες των δρόμων με το αυτοκίνητο σου θυμήσου-

η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση αυτής της χώρας και αυτοί οι Δήμοι δεν  φρόντισαν να επενδύσουν στις υποδομές της χώρας, δεν παρέλαβαν και δεν έλεγξαν ποτέ τους δρόμους της συμφοράς και του τροχαίων ατυχημάτων, αλλά  ξόδεψαν σε πανηγύρια και χορούς πολιτιστικών εκδηλώσεων τα χρήματα σου ως φορολογούμενου είλωτα.

Την ημέρα που θα πέσεις  από την κακοτεχνία των πεζοδρομίων θυμήσου- η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση αυτής της χώρας και αυτοί οι Δήμοι δεν  φρόντισαν να επενδύσουν στις υποδομές της γειτονιάς σου για να περπατάς με ασφάλεια εσύ, οι ηλικιωμένοι γονείς σου και τα παιδιά σου, αλλά  ξόδεψαν σε πανηγύρια και χορούς πολιτιστικών εκδηλώσεων τα χρήματα σου ως φορολογούμενου είλωτα.

Την ημέρα που θα πέσει στο κεφάλι του παιδιού σου στην σχολική αίθουσα το ταβάνι θυμήσου-  η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση αυτής της χώρας και αυτοί οι Δήμοι δεν  φρόντισαν να επενδύσουν στις  σχολικές αίθουσες και  οι Δήμοι στερούν χρήματα από τους συλλόγους γονέων  και τους δασκάλους αλλά  ξόδεψαν σε νέα δημαρχιακά μέγαρα , πανηγύρια και χορούς πολιτιστικών εκδηλώσεων τα χρήματα σου ως φορολογούμενου είλωτα.

Την ημέρα που θα κάνεις το αυτοκίνητο σου το  σπίτι σου γιατί το ενοίκιο είναι φωτιά θυμήσου- η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση αυτής της χώρας και αυτοί οι Δήμοι δεν  φρόντισαν να προνοήσουν για ένα άμεσο, πρακτικό σχέδιο  νέων κατοικιών για τους πολίτες τους αλλά  σπαταλούν ασύστολα, ξοδεύουν ανερμάτιστα , μοιράζουν δημόσιο χρήμα σε συμβάσεις απευθείας κολλητών, φίλων και παρατρεχάμενων, χρήμα που είναι από το υστέρημα σου ως φορολογούμενου είλωτα.

Την ημέρα που θα ανάψεις το κερί στο σπίτι σου για να έχεις φώς θυμήσου- η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση  και αυτοί οι Δήμοι δεν  φρόντισαν να προνοήσουν με ένα εθνικό σχέδιο  δράσης  για να εχει η χώρα ηλεκτρικό ρεύμα  και φυσικό αέριο σε τιμές που μπορείς να αντέξεις, σε μια χώρα που σε οδήγησε πτωχευμένο να πληρώσεις τις αμαρτίες, τις αβελτηρίες, την αδιαφορία και την ανικανότητα δεκαετιών πολιτικών αμοραλιστών.

Την ημέρα που θα γυρίσεις το κλειδί να ανοίξεις το μαγαζί σου θυμήσου- η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση  και αυτοί οι Δήμοι δεν  φρόντισαν να προνοήσουν με ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης αλλά σε φορολογούν αδίστακτα, συνεχόμενα , με ΕΝΦΙΑ και φορολογικά βάρη για να   σπαταλούν ασύστολα τα χρήματα σου ως φορολογούμενου σε κάθε είδους κρατική, κυβερνητική και δημαρχιακή σαχλαμάρα.

Την ημέρα που θα συναντηθείς με άλλους άνεργους θυμήσου- η επιτελικά ανίκανη κυβέρνηση  και αυτοί οι Δήμοι σε πούλησαν για ένα αστραφτερό πανηγυράκι με τραγουδιστές, νούμερα, σερπαντίνες και χρυσόσκονη, θυσίασαν την ατομική σου πρόοδο και την συλλογική πρόοδο για μια ζεμπεκιά στην βρώμικη πίστα, της μικρής πλατείας, της  ρημαγμένης πόλης σου,  μπροστά στους προσκεκλημένους και ακριβοπληρωμένους τραγουδιστές της καρδιάς τους.

 
Θυμήσου, να θυμηθείς.

Η Ελλάδα της παρακμής δεν μπορεί να σε τελειώσει , δεν μπορεί να σε αλλοτριώσει. Πολέμα. Με την δημιουργία σου, την διεκδίκηση, με αξιοπρέπεια.

 
Θυμήσου, να θυμηθείς.

Θυμήσου, να αντέξεις την μυρωδιά της σαπίλας.

Θυμήσου, να θυμηθείς την μυρωδιά που σε έφερε εδώ.

Θυμήσου, ότι αξίζει να παλέψεις για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά όχι με αυτούς.

Θυμήσου. Δεν είσαι μόνος.

Η χώρα έχει ανάγκη από  πολιτικούς και δημαρχιακούς ηγέτες με στοιχειώδη ενσυναίσθηση, αντίληψη του κοινωνικού τους ρόλου και ανθρωποκεντρική νοοτροπία και όχι χαζοχαρούμενους διασκεδαστές  να πουλάνε χρυσόσκονη ως στάχτη στα μάτια  καλύπτοντας τα προβλήματα των πολιτών.

 
Σημειώσεις  από την ειδησεογραφία

Politico: Η μεγάλη ελληνική συνομωσία εξαπάτησης της ΕΕ

Καλά είναι πιστεύω 56.000 ευρώ για μια συναυλία του Φέρρη στην Ξάνθη !!!

Το άγριο κράξιμο δεκάδων δημοτών συνεχίζεται για την συναυλία του Σάκη Ρουβά στη Ξάνθη!

Όταν οι υπουργοί δεν γνωρίζουν την Ελλάδα, θα νοιαστούν τους Έλληνες;

Πεντέλη: Kαλώδια αξίας 500.000 ευρώ «έκαναν φτερά» από δημοτικό χώρο

Εξερράγη καλοριφέρ σε δημοτικό στην Εύβοια εν ώρα μαθήματος

Ειδομένη / Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο – Ξηλώθηκαν 4 χιλιόμετρα σιδηροδρομικής γραμμής

Capital Economics για Ελλάδα: Η έλλειψη εργατικού δυναμικού ρίχνει βαριά σκιά στην ανάπτυξη

Πανεπιστημιακοί: Κυβερνητική αδιαφορία για τη στήριξη της έρευνας και τον εθνικό σχεδιασμό της ερευνητικής πολιτικής

 
Π. Τσακιρίδης

 mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα