Α. Λοβέρδος: «Η πρακτική του Πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θυμίζει δικτατορία»

Ποτάμι: Η παραίτηση Παραρά αποδεικνύει την ελαφρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το σοβαρό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης

 
«Η παραίτηση του κ.Παραρά αποδεικνύει την ελαφρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το σοβαρό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Επιβεβαιώνει δε πλήρως τις χθεσινές καταγγελίες του Ποταμιού.

α) Ο κ. Παραράς μιλάει για αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του, όμως δεν μπαίνει καν στον κόπο να διαψεύσει ότι είχε συμμετάσχει και στην επιτροπή για το Σύνταγμα της χούντας.

β) Ο παραιτηθείς ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι το αντικείμενο της Επιτροπής δεν εμπίπτει στον κύκλο των επιστημονικών του δραστηριοτήτων. Λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι σε άλλη Επιτροπή του είπε ο κ.Κατρούγκαλος ότι θα συμμετάσχει και σε άλλη συμμετείχε. Δεν περνάει μέρα που να μην αποδεικνύουν την τραγική ανεπάρκειά τους» σημειώνει σε σχόλιο του το Ποτάμι για την παραίτηση του κ. Παραρά.

 
Α. Λοβέρδος: «Η πρακτική του Πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θυμίζει δικτατορία»

«Η σημερινή πρακτική του νυν Πρωθυπουργού που συγκρότησε αυτή την Επιτροπή για να κάνει λέει “κοινωνικό διάλογο” για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θυμίζει δικτατορία», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Έχοντας στο μυαλό τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και τους Πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή, που έκαναν αναθεωρήσεις του ελληνικού Συντάγματος προσφεύγοντας αποκλειστικά και μόνο στην κοινοβουλευτική διαδικασία, σεβόμενοι δηλαδή τον θεσμό. Και να αντιπαραβάλλω τη θεσμική πρακτική με την σημερινή πρακτική του νυν Πρωθυπουργού που συγκρότησε αυτή την Επιτροπή για να κάνει λέει «κοινωνικό διάλογο» για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κάτι που θυμίζει, κύριε Πρόεδρε, θυμίζει δικτατορία», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

«Το έκανε ο Γιώργος Παπαδόπουλος δύο φορές, με «κοινωνικό διάλογο». υποτιθέμενο και επιτροπές, ένα καθεστώς αντιδημοκρατικό», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολλές περιπτώσεις δεν θυμίζει δημοκρατικό κόμμα. Είναι μία πάρα πολύ έντονη στιγμή αυτή», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Σχετικά Άρθρα