
Διαστροφική πολιτική αντίληψη και ασύδοτη διαπλοκή στην υπόθεση Τσίπρα- Εισαγγελία διαφθοράς-Novartis
Η συνέντευξη Μανιαδάκη στον Σκαι και στο protothema.gr για τη Novartis αποκαλύπτουν την διαστροφική πολιτική αντίληψη και την ασύδοτη διαπλοκή της κυβέρνησης και λειτουργών της δικαιοσύνης για την σπίλωση πολιτικών αντιπάλων που οδηγεί σε βατερλό την πολυθρύλητη υπόθεση Novartis. Ένα πολιτικοδικαστικό θρίλερ χολυγουντιανής υπερπαραγωγής που εντάσσεται στην αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα να αποκομίσει πολλαπλά κέρδη:
-Αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την παταγώδη αποτυχία στο πεδίο της οικονομίας και της ανάπτυξης
-Πίεση προς τους πολιτικούς αντιπάλους της με μοχλό τους κουκουλοφόρους μάρτυρες ειδικής προστασίας και… μεταχείρισης και απονεύρωση κάθε αντίθεσης τους για την υπόθεση των Σκοπίων
-Ενίσχυση του καταρρακωμένου ηθικού πλεονεκτήματος της μετά και τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις της υπόθεσης ΔΕΠΑ και άλλων σκανδάλων
ΝΔ: σειρά σοβαρότατων ερωτημάτων από τις δημόσιες δηλώσεις του Νίκου Μανιαδάκη
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις Μανιαδάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Νίκου Μανιαδάκη ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας ξαφνικά μετεβλήθη σε κατηγορούμενο στην υπόθεση Novartis, προκύπτει μια σειρά σοβαρότατων ερωτημάτων:
- Ισχύει ή όχι η δημόσια καταγγελία του κ. Μανιαδάκη ότι η εισαγγελία διαφθοράς τού άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος εξ αρχής δήλωνε ότι δεν έχει τίποτα να καταθέσει εναντίον τους.
- Ισχύει ή όχι ότι βρέθηκε ξαφνικά από μάρτυρας κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς που του ζητήθηκε να ενοχοποιήσει;
- Ισχύει ή όχι ότι η εισαγγελία διαφθοράς ενέταξε παραδόξως τον κ. Μανιαδάκη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται εφόσον υπήρχαν μαρτυρίες σε βάρος του;
- Ισχύει ή όχι ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες λόγω κακού συντονισμού των εισαγγελικών αρχών γνώριζαν ο ένας τον άλλον (!), ενώ κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο για προφανείς λόγους;
- Ισχύει ή όχι ότι ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει τις αρχές ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό ανταλλάσσοντας μέχρι και ευχές με την εισαγγελία, ξαφνικά εμφανίστηκε ως επιτυχία της κυβέρνησης η δήθεν αποτροπή της διαφυγής του;
Τα ερωτήματα αυτά οφείλουν να τα απαντήσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ο νοών νοείτω… Θα επανέλθουμε».
Δεν υπάρχει προηγούμενο
Επίσης, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα χθεσινά πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν υπάρχει προηγούμενο σε κράτος δικαίου, υπουργός μιας κυβέρνησης να καταγγέλλει δημοσίως και να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές σε μια πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.
Δεν υπάρχει προηγούμενο σε κράτος δικαίου αμετανόητος τρομοκράτης -που έχει καταδικασθεί 11 φορές σε ισόβια- να κάνει περιχαρής βόλτα στα σημεία που σκότωνε εν ψυχρώ ανθρώπους, απολαμβάνοντας την πολλοστή άδεια που του δόθηκε για να βγει από τις φυλακές.
Δεν υπάρχει προηγούμενο βουλευτής κυβερνώντος κόμματος να κάνει δημοσίως… χιούμορ με τον χρόνο των εκλογών, υπονοώντας ότι αυτές μπορεί να μην γίνουν και καθόλου, όπως συνέβη επί χούντας.
Όλα όσα εξελίχθηκαν από το πρωί είναι απλά το είδωλο του κ. Τσίπρα στον καθρέφτη του. Μόνο που οι πολίτες το γνωρίζουν πια και -είτε το θέλει είτε όχι- δεν θα αργήσουν να του δώσουν την απάντησή τους».
Η συνέντευξη Μανιαδάκη στον Σκαι για τη Novartis
Η συνέντευξη Μανιαδάκη στο protothema.gr για τη Novartis
Μανιαδάκης: «Με πιέζουν να πω ότι δωροδοκήθηκαν Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας»
«Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει»
Βόμβα κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που τον πίεζαν να πει συγκεκριμένα πράγματα και να στοχοποιήσει συγκεκριμένους πολιτικούς, έριξε ο Νίκος Μανιαδάκης. Το πρόσωπο των ημερών, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο κι από προστατευόμενος μάρτυρας μετατράπηκε σε κατηγορούμενο για την υπόθεση της Novartis, αποκαλύπτει ότι του ασκήθηκαν πιέσεις και κάνει σοβαρές καταγγελίες για τις δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση.
Μιλώντας στο protothema.gr, ο κοσμήτορας της κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία υποστηρίζει ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Η καταγγελία αυτή τινάζει στον αέρα την υπόθεση η οποία τείνει να γίνει το Βατερλώ της κυβέρνησης που πόνταρε πολλά με το να κατηγορεί πολιτικούς της αντιπάλους για μίζες. Δέκα πολιτικά πρόσωπα είχε στοχοποιήσει το Μαξίμου και συγκεκριμένους εκδότες, αλλά εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν υπήρχαν στοιχεία που να συνδέουν το σκάνδαλο της Novartis με λογαριασμούς ή οτιδήποτε άλλο.
Τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, που ονομάστηκαν «κουκουλοφόροι» ήταν το μοναδικό μέσο με το οποίο η πλειοψηφία στη Βουλή και συγκεκριμένοι δικαστές προσπάθησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή της χώρας.
Τώρα, ο Νίκος Μανιαδάκης, στον οποίο αίφνης ασκήθηκαν πολύ σοβαρές κατηγορίες κι έχασε την προστασία που του παρείχε ο ρόλος του προστατευόμενου μάρτυρα λέει:
«Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία εγώ ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης.
– «Τι εννοείτε σας ασκούνται πιέσεις;» ερωτάται:
– «Να αναφέρω και να πω αν γνωρίζω εγώ αν τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν χρηματιστεί ή όχι».
– «Για ποιους συγκεκριμένα σας ρωτούν;»
– «Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα» λέει ο κ. Νίκος Μανιαδάκης και συνεχίζει: «Σε πολλές από τις περιπτώσεις που με πίεζαν οι εισαγγελείς όταν οι μάρτυρες έλεγαν ότι δωροδοκούμαι με ρωτούσαν μετά αν ήξερα αν έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί και μήπως εγώ δωροδοκούμουνα για λογαριασμό των πολιτικών». «Οι τρεις συγκεκριμένοι πολιτικοί;» τον ρωτάμε. «Ναι» είναι η μονολεκτική απάντηση του κ. Νίκου Μανιαδάκη.
«Η κατηγορία προέκυψε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφού είχα κρατηθεί έξι ώρες» λέει ο κ.Μανιαδάκης σχετικά με τη δίωξη η οποία του ασκήθηκε για παθητική δωροδοκία. «Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες σε κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων» υποστηρίζει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου» και χαρακτηρίζει τη δίωξη σε βάρος του για παθητική δωροδοκία ως «καθαρά πολιτική».
Για τον Πολάκη αναφέρει. «Ο κ. Πολάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος με το κουίζ που έκανε αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας και πώς γίνεται να ξέρει στοιχεία της δικογραφίας μη αρμόδιο όργανο; Είναι άξιον απορίας: Πώς το γνωρίζει μη αρμόδιο όργανο;» σημειώνει ο κ. Μανιαδάκης αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Ρωτήθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης, ποιος από τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε δωροδοκηθεί.
«Η πρώτη κατάθεση ανήκει στην Αικατερίνη Κελέκη, τώρα είναι ο Μάξιμος Σαράφης. Την πρώτη φορά έλεγαν 200.000, τώρα λένε για 120.000 ευρώ» υποστηρίζει ο κ.Μανιαδάκης και προσθέτει: «Πώς γίνεται ξαφνικά να προκύπτει μια κατηγορία για μένα και να μου ασκούνται πιέσεις πριν ασκηθούν διώξεις;
«Επειδή αρνήθηκα να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ με ενέπλεξαν» λέει ο κ.Μανιαδάκης και συμπληρώνει: «Έχω δώσει στο FBI τα στοιχεία που έχω δώσει και στις ελληνικές αρχές».
«Όχι, πήρα άδεια από τους Έλληνες εισαγγελείς και κατέθεσα ακριβώς τα ίδια στοιχεία που κατέθεσα στους Έλληνες εισαγγελείς και στο FBI και τα στοιχεία αυτά δείχνουν την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης, τις περιπτώσεις που υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων τα συγκεκριμένα φάρμακα στα οποία σημειώθηκαν αυξήσεις και τη ζημία για το δημόσιο» αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης στην αποκλειστική του συνέντευξη στο protothema.gr.
Όπως υποστηρίζει, οι πράκτορες του FBI είχαν λάθος πληροφορίες. «Οφείλω να σας πω ότι οι Αμερικανοί ήταν παραπληροφορημένοι, είχαν προσφάτως κατατεθεί στην Αμερική στοιχεία από τους μάρτυρες τους άλλους δύο περί εμπλοκής μου και τους είπα ότι θεωρώ αναξιόπιστες όλες αυτές τις αναφορές και έχω πει ότι πρέπει να διασταυρωθούν αυτές οι αναφορές».