Εμπιστοσύνη προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Κύπρου από την PwC

Μεγάλο ποσοστό αποφοίτων κατέχει διευθυντικές θέσεις

 
Η εταιρεία PwC αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της προς την ποιότητα των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι στην PwC εργοδοτούνται 152 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου, το 40% των οποίων κατέχουν διευθυντική θέση.  Πέραν των μισών εργοδοτούμενων, αξιολογήθηκαν ως άτομα με πολύ υψηλή επίδοση στην εργασία τους για το Οικονομικό Έτος 2015. Επίσης, 24% των υφιστάμενων εκπαιδευόμενων στην PwC είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πανεπιστήμιο Κύπρου -  PwC

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 32 Παγκόσμιων διακρίσεων και βραβείων που απονεμήθηκαν από το ICAEW σε εκπαιδευόμενους λογιστές της PwC από το 1999 μέχρι σήμερα, το 25% έχει απονεμηθεί σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, από το σύνολο των 43 Παγκύπριων διακρίσεων και βραβείων που απονεμήθηκαν από το ACCA σε εκπαιδευόμενους λογιστές της PwC από το 2004 μέχρι σήμερα, το 16% έχει απονεμηθεί σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν από την PwC στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου και τους Κοσμήτορες των Σχολών. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η PwC στους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες από το Ίδρυμα ώστε το επίπεδο και η ποιότητα της διδασκαλίας και των γνώσεων που παρέχονται στους αποφοίτους μας να αποτελούν εχέγγυα για άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας και μία αξιόλογη σταδιοδρομία είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δράσης της για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, η PwC χρηματοδότησε το Μάϊο του 2015, τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όπως είχε δηλώσει ο Πρύτανης κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης το Μάϊο, η έναρξη αυτής της πρωτόγνωρης προσπάθειας για τα κυπριακά δεδομένα κατέστη δυνατή με τη στήριξη της PwC.

Σχετικά Άρθρα