Η ανικανότητα είναι κανονικότητα στο παράλληλο σύμπαν του Μαξίμου

• Ποτάμι: Χρειάζονται άλλα μυαλά -η έξοδος από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος θα είχε γίνει πολύ νωρίτερα

 
• Χαρές και πανηγύρια Μαξίμου

 
Σήμερα η Κομισιόν αποφάσισε να συστήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το κλείσιμο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος για τη χώρα μας. Η γενική κυβέρνηση είχε έλλειμμα 15,1% το 2009 το οποίο μείωσε σε πλεόνασμα 0,7% το 2016, την ώρα που η συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει ανώτατο έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, σημειώνει ανακοίνωση από το Ποτάμι. Όπως συνεχίζει:

«H δημοσιονομική ισορροπία που είχε αρχίσει να αποκαθίσταται το 2014 και διαταράχθηκε ξανά το 2015 αποκαθίσταται ξανά αφού οι Έλληνες χρειάστηκε να φορτωθούν και το κόστος των πειραματισμών Τσίπρα-Βαρουφάκη. Oι πολίτες πλήρωσαν το γύρισμα της ελληνικής οικονομίας από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα με πολλά χρόνια θυσιών, υπερφορολόγησης, απώλειας μισθών και συντάξεων.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι βέβαιο ότι θα σπεύσουν να πανηγυρίσουν, αποσιωπώντας ότι χωρίς τις αντιμνημονιακές αυταπάτες τους, τις καταστροφικές επιλογές τους το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις συνεχείς καθυστερήσεις τους, η έξοδος από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος θα είχε γίνει πολύ νωρίτερα.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος προβλέπει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ή έλλειμμα έως 3%.Η χώρα μας έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2023 και τουλάχιστον 2% ως το 2060. Στόχοι που πρέπει να αλλάξουν. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών. Η δημοσιονομική ισορροπία είναι το πρώτο βήμα. Επενδύσεις, παραγωγή και ανάπτυξη παραμένουν το μεγάλο στοίχημα. Και σε αυτούς τους τομείς δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά, από εκείνους που σκέφτονται με όρους κρατισμού της δεκαετίας του ’80.

 
Χαρές και πανηγύρια Μαξίμου

«Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφορικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τονίζει: «Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».

Σχετικά Άρθρα