Η αποκάλυψη του Άδωνι Γεωργιάδη για το πλοίο του EMSA, κόλαφος για την κυβέρνηση

Για συστηματικά ψεύδη με στόχο να παραπλανήσει την Βουλή και τους πολίτες κατηγόρησε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του σήμερα επί της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, 23 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα: «Εγκληματική ολιγωρία στην αντιμετώπιση της Οικολογικής Καταστροφής στον Σαρωνικό».

Σε μια ομιλία ράπισμα εναντίων του ψευδόμενου κ. Κουρουμπλή, με τεκμηρίωση στοιχείων που παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά, η αποκάλυψη Γεωργιάδη κατέστη επίκεντρο της συζήτησης και επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο κλίμα στην κυβέρνηση και καθιστούν έκθετο και τον κ.Τσίπρα με την κάλυψη που παρέχει.

Δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αναφέρει σχετικά: Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε πως υπήρχε πλοίο του EMSA στην περιοχή από το μεσημέρι της Δευτέρας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

«Έγινε όλη η φασαρία για την EMSA. Ο υπουργός είπε ότι το πλοίο του EMSA έφθασε το απόγευμα της Τρίτης γιατί ήταν σε άλλη αποστολή. Όμως όταν αιτείται το κράτος μέλος συνδρομή είναι υποχρεωμένο σε 24 ώρες να φτάσει το πλοίο. Αν το ζητούσαν από την Κυριακή το σκάφος Δευτέρα θα επιχειρούσε.

Καταθέτω το επίσημο στίγμα. Το σκάφος έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα στις 11/9 στις 14:30 το μεσημέρι. Δευτέρα έφτασε και ο Κουρουμπλής ενημέρωσε ψευδώς τη Βουλή και εσάς ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ. Πέρασε μέσα από το ναυάγιο. Έχουμε ένα απορρυπαντικό σκάφος. Περνάει μέσα από το ναυάγιο. Δεν ενημερώνει κανένας τον EMSA ότι το χρειαζόμαστε. Εδώ μιλάμε για λεπτά και ο άνθρωπος το έκρυβε μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «Για την καταστροφή έχει ευθύνη προσωπικά ο Υπουργός και ο Υφυπουργός. Τα ξέρατε όλα και κάνετε τα στραβά μάτια για την καρέκλα»

Όλοι οι ομιλητές της ΝΔ που ανέπτυξαν την επερώτηση του κόμματος, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησαν την άμεση παραίτηση Κουρουμπλή, ενώ ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε ευθύνες και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ κάνουν τους οικολόγους, όπως είπε, δεν βγήκε κανείς να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού.

Η ομιλία του κ.Άδωνι Γεωργιάδη

Η ειδική αναφορά για το πλοίο του EMSA

Σχετικά Άρθρα