Η κούφια κομματική τεστοστερόνη

Το πολιτικό σύστημα, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, αναλώνει τον χρόνο του, σε αναπαραγωγή τετριμμένων εννοιών, συγκρούσεων για δευτερεύοντα θέματα στο πεδίο σύγκρουσης μιας άλλης φιλοσοφίας, διαχειριστικής νοοτροπίας και αποτελεσματικότητος.

Η εφαρμογή προγραμμάτων και ο μονόδρομος της επιτροπείας στα προγράμματα των πολιτικών διαχειριστών οδηγεί στην συγχώνευση στα βασικά και ομογενοποίηση στα εφαρμοστικά τους.

Οι πολίτες δεν παρασύρονται από την κούφια πόλωση. Αναμένουν σεβασμό στα στοιχειώδη της οργάνωσης μιας πολιτείας, αντιστοιχία λόγων και πράξεων και αποφυγή περιττών επιθετικών κινήσεων στο περιβάλλον επενδύσεων.

Η σπατάλη ενεργειών και χρόνου για την υπεράσπιση της κομματικής τεστοστερόνης είναι αναποτελεσματική και εκτός της εμβέλειας ενδιαφερόντων οικονομίας και κοινωνίας. Οι ανάγκες οικονομίας και κοινωνίας είναι διαφορετικές. Οι προτεραιότητες μιας τυφλής σύγκρουσης για την συσπείρωση των ψηφοφόρων είναι ακριβή πολυτέλεια.

Όπως πολυτέλεια αποτελεί ότι η χώρα δεν διαθέτει ακόμη ένα Εθνικό Σχέδιο καθολικής Ανάταξης. Οι πολιτικοί οφείλουν να το ενσωματώσουν ως υπερόπλο, στην προσπάθεια επιτυχούς και συντεταγμένης εφόδου της χώρας προς τα εμπρός. Οτιδήποτε άλλο έχει δοκιμασθεί και έχει πληρωθεί ακριβά. Πρέπει να κάνουν το αδύνατο, δυνατό εδώ και τώρα. Εάν (θέλουν και) μπορούν.

Οι πολιτικοί όμως, είναι για κάνουν το αδύνατο, δυνατό και στα εθνικά θέματα.

mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα