Η νοοτροπία της λαδόκολλας και ο ηγέτης της υπερδύναμης

Η αμερικανική δημοκρατία είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε πρόσωπο, υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην σημαντική ομιλία του στο ίδρυμα Νιάρχου.

 
Ο εμπνευσμένος λόγος του θα μπορούσε να έχει μόνιμη θέση ως κείμενο διδασκαλίας  στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Ως μια διαρκής υπόμνηση των διαχρονικών αξιών που συγκροτούν τα πιστεύω ενός ηγέτη του ελεύθερου κόσμου,  τα οποία ενσωμάτωσε στην άσκηση εξουσίας στην υπερδύναμη των ΗΠΑ.

Το ελληνικό δίδαγμα; H ομιλία να αποτελεί υπόμνηση και διαρκές ανάχωμα στους σεσημασμένους λαϊκιστές, που κατέστρεψαν την χώρα με τις αυταπάτες, δίχασαν και εξακολουθούν να διχάζουν τους πολίτες με εμφυλιοπολεμικό λόγο, προσπάθησαν να ελέγξουν την ενημέρωση, παρενόχλησαν την δικαιοσύνη, απόλαυσαν τα έργα προηγουμένων κυβερνήσεων και σπατάλησαν τις θυσίες του λαού σε παλληκαρισμούς με επιβάρυνση δισεκατομμυρίων και ένα αχρείαστο μνημόνιο αντι εξόδου από την κρίση.

Απέναντι στον ηγέτη της υπερδύναμης, η στάση της νοοτροπίας- λαδόκολλα: κυβέρνηση χύμα, άσκηση διοίκησης χωρίς σχέδιο, εμμονικές ιδεοληψίες σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, διώκτες της επιχειρηματικότητας, τριτοκοσμικοί υπηρέτες της αερολογίας, αλλεργικοί της αριστείας, χωρίς όραμα, χωρίς έμπνευση, αναποτελεσματικοί και ικανοί να διορίζουν κομματικά στελέχη με την λαγνεία της λαϊκιστικής κραιπάλης.

Απέναντι στην δημοκρατία της αλήθειας, η κομματοκρατία της λαδόκολλας που υποκλέπτει με την προεκλογική καταστροφολογική τακτική της  ψήφους, επιβαρύνουν  με ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο ύψους 86 δις ευρώ και συνεχίζουν την αυτοκτονική φορολογική πολιτική τους την ισοπέδωση της παραγωγικής οικονομίας.

Η ελληνική δημοκρατία έχει πολλά να διδαχθεί από τα μαθήματα δημοκρατίας του κ.Ομπάμα. Και ιδίως οι πολίτες της. Και κυρίως οι νέοι. Για μια δημοκρατία των λύσεων και των ίσων ευκαιριών για όλους, με τεχνοκρατική θωράκιση, κοινωνική ευαισθησία και κράτος δικαίου.

Π.Τσακιρίδης

MyWay Press.gr

Σχετικά Άρθρα