
Η ομοφοβία στην πολιτική μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους πολίτες
Η ομοφοβία στην πολιτική μπορεί να εθίσει τους πολίτες. Όταν οι πολιτικοί εκφράζουν ομοφοβικές απόψεις, αυτό μπορεί να δώσει το μήνυμα ότι η ομοφοβία είναι αποδεκτή και φυσιολογική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ομοφοβικών συμπεριφορών και στάσεων από τους πολίτες.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η ομοφοβία στην πολιτική μπορεί να εθίσει τους πολίτες. Ένας τρόπος είναι μέσω της κοινωνικής επικύρωσης. Όταν οι πολιτικοί εκφράζουν ομοφοβικές απόψεις, αυτό μπορεί να δώσει το μήνυμα ότι η ομοφοβία είναι αποδεκτή από την κοινωνία. Αυτό μπορεί να κάνει τους πολίτες που έχουν ομοφοβικές απόψεις να αισθάνονται πιο σίγουροι για τις απόψεις τους και να είναι πιο πιθανό να τις εκφράσουν ανοιχτά.
Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η ομοφοβία στην πολιτική μπορεί να εθίσει τους πολίτες είναι μέσω της προπαγάνδας. Οι πολιτικοί που υιοθετούν ομοφοβικές θέσεις μπορεί να χρησιμοποιούν την προπαγάνδα για να διαδώσουν την ομοφοβία στο ευρύ κοινό. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των μέσων ενημέρωσης, των κοινωνικών δικτύων και άλλων μορφών επικοινωνίας. Η προπαγάνδα μπορεί να κάνει τους πολίτες να πιστεύουν ότι η ομοφοβία είναι σωστή και να τους κάνει πιο πιθανό να εκφράσουν ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές.
Η ομοφοβία στην πολιτική μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους πολίτες. Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών βίας και διακρίσεων κατά των LGBTQ+ ατόμων. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση της ομοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στην κοινωνία.
Για να μειωθεί η επίδραση της ομοφοβίας στην πολιτική, είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε πολιτικούς που εκφράζουν ίσες και συμπεριληπτικές θέσεις. Είναι επίσης σημαντικό να μιλήσουμε ανοιχτά ενάντια στην ομοφοβία και να την καταδικάσουμε όταν την βλέπουμε.
Οι πολιτικοί που προωθούν τέτοιες απόψεις είναι ευκολο να εισάγουν στον δημόσιο λόγο και απόψεις για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως πχ τους δημοσιογράφους, τους επιχειρηματίες , τους αθλητές , τους καλλιτέχνες κλπ. Για σειρά λόγων και κινήτρων όπως: ιδιοτελείς σκοπούς, για γλωσσικό προπηλακισμό, για εκφοβισμό, για εκβιασμό κάθε είδους, για παρενόχληση και αυτοευνουχισμό.
Η κοινωνία των πολιτών οφείλει μαζί με τον αγώνα επιβίωσης και προόδου να αναπτύξει αντισώματα στον πολιτικό τραμπουκισμό , με επιμονή και χωρίς φόβο. Αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά απέναντι στη νέα γενιά και τα παιδιά όλων.
Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει άμεσα για τον έλεγχο και την απόδοση ευθυνών μαζί με άλλα μορφώματα κομματικά να εντάξει και τα παρακμιακά αυτοδιοικητικά μορφώματα.
mywaypress.gr