Η παραγωγή νέου πλούτου από τα «διαμάντια» της ελληνικής περιφέρειας και ο επίμονος ΣΕΒ

• Η προστιθέμενη αξία  της ελληνικής περιφέρειας στο επίκεντρο του ΣΕΒ

• Κάθε ημέρα χωρίς  το επίμονο σκάψιμο στις ευκαιρίες είναι μια χαμένη ημέρα για όλους

 
Χωρίς σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο, δεν μπορούμε να περιμένουμε ουσιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο, υπογραμμίζουν τα στελέχη  του  ΣΕΒ στο πλαίσιο μιας εργώδους προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την περιφερειακή ανάπτυξη,  υλοποιώντας σε συνεργασία  με το ΙΟΒΕ μια μεγάλη μελέτη για την περιφερειακή ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Η αθόρυβη, αξιοπρόσεκτη, παραγωγική, ουσιαστική δουλειά  του κεντρικού φορέα της ελληνικής  επιχειρηματικότητας, για την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας, την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών για την ελληνική βιομηχανία σε όλη την περιφέρεια και την ανάδειξη των ευκαιριών, αποτελεί ακόμη ένα βήμα θετικής  συνεισφοράς στο επίπονο χτίσιμο της  δημιουργικής Ελλάδας.

Η θωράκιση των διαμαντιών της περιφέρειας στο πλαίσιο μιας  ριζικής νέας νοοτροπίας , καινοτομικής επιχειρηματικής αντίληψης , επαφής και μόχλευσης με πεδία διεθνών παραστάσεων συγκροτούν ένα νέο κεφάλαιο  στον ανηφορικό δρόμο του ΣΕΒ να απαιτεί έναν διακριτό ρόλο αυτόνομης δράσης και συναπόφασης σε ότι τον αφορά. Ότι  αφορά τον ΣΕΒ και τα μέλη του αφορά το μέλλον της υγιούς ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα. Το  οξυγόνο της ελληνικής επιχειρηματικότητας θα διαχυθεί με ευεργετικά οφέλη σε όλους τους πολίτες και θα αθροισθεί στην ανάταξη της χώρας. Η ολιστική και ριζοσπαστική δράση του ΣΕΒ αποτελεί φωτεινή λεωφόρο πράξεων και βούλησης. Θα πετύχει γιατί το έχει ανάγκη η χώρα.

Η ανατροπή των κανόνων δράσης ενός φορέα που λειτουργεί αντισυμβατικά ίσως προκαλεί εντύπωση.  Ο ΣΕΒ κατεβαίνει στην άλλη Ελλάδα; Ναι, γιατί ο ΣΕΒ είναι και η άλλη Ελλάδα. Αυτός ο δρόμος ενεργούς συμμετοχής σε κάθε  τοπική, περιφερειακή δράση και η συστράτευση παραγωγικών δυνάμεων, αποτελεί μονόδρομο. Μπορεί να δώσει  νέα ζωή. Να δώσει διέξοδο σε  νέα πεδία. Να μετασχηματίσει  με την δύναμη της τεχνοκρατικής επεξεργασίας ευκαιρίες κρυμμένες και αδρανείς δυνάμεις.  Έτσι θα προκύψει ο χείμαρρος νέου πλούτου –με παραγωγή ιδεών, ευκαιριών, με ανάδειξη ταλέντων, με άπλετο φώς στα διαμάντια της περιφέρειας, από την γη μέχρι το ανθρώπινο δυναμικό. Με επιστράτευση κάθε ικμάδας στο κοινό στοίχημα της ανάταξης. Κάθε ημέρα χωρίς  το επίμονο σκάψιμο στις ευκαιρίες είναι μια χαμένη ημέρα για όλους. Ο ΣΕΒ τολμά και θα κερδίσει μαζί με όλους. Και κυρίως με την κοινωνία στο πλάι του.

Π. Τσακιρίδης

mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα