Η προστιθέμενη, παραγωγική, αξία της τεχνητής νοημοσύνης

-Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του κλάδου της Skyquest , η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεισφέρει 15,7 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, με τα 6,6 τρισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από την αυξημένη παραγωγικότητα και τα 9,1 τρισεκατομμύρια δολάρια από το πλεόνασμα των καταναλωτών. Η παγκόσμια αγορά παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης αποτιμήθηκε σε 8,12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021 και αναμένεται να φτάσει τα 63,05 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028, με CAGR 33,7% κατά την περίοδο πρόβλεψης (2022-2028). (Πηγή:  vccafe.com)

 
-«Μπορείτε να δείτε την ηλικία των υπολογιστών παντού εκτός από τις στατιστικές παραγωγικότητας».Ρόμπερτ Σόλοου

…η επιστημονική ανακάλυψη και η τεχνολογική καινοτομία πρέπει να επηρεάσουν ευρέως και βαθιά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. (Πηγή: fasterplease.substack.com)

 
Σε έναν κόσμο όπου οι πολιτικές ιδεολογίες και οι πολιτικές μπορούν γρήγορα να γίνουν ασταθείς,  να πελαγοδρομούν σε αφηγήματα πρόχειρα και ατελή,  να καλλιεργούν  εντυπώσεις με τυφλά παιχνίδια κομματικής περιχαράκωσης, η χώρα διψάει για πρόοδο.

Πολιτικοί και αδιάφορες ελίτ είναι αλλού- απόντες, αόρατοι, δικαιολογούν,  δοξολογούν, συνηγορούν , σχολιάζουν  και αγοράζουν πανάκριβο χρόνο χωρίς σχέδιο που καθηλώνει την χώρα και τις δυνατότητές της.

Λείπει η ορμή, απουσιάζει το κίνητρο, ο σκοπός, το νόημα. Η συνήθεια επικρατεί στην επιφάνεια. Η ουσία κοστίζει, σε χρόνο, σε σκέψη, σε πρόνοια. Η εγκατάλειψη  είναι καλυμμένη από τόνους αοριστολογίας και περισπούδαστων αναλύσεων.

Οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας , η κοινωνία των πολιτών, τα ΜΜΕ, οφείλουν να  παραμείνουν επικεντρωμένα σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: τη δημιουργία ευκαιριών και προόδου για όλους. Μέσω των προτάσεων πολιτικής,  της τεκμηρίωσης, της ανάλυσης και της δημόσιας συμμετοχής, με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και συναίσθηση  ευθύνης για ένα περισσότερο  ασφαλές  κοινό μέλλον.

Η δέσμευση και η αφοσίωση όλων -όπως και της  δικής μας προσπάθειας- σε αυτήν την αποστολή  οφείλει να είναι εμφανής  στην προώθηση της ελεύθερης επιχείρησης, της  διαφανούς  διακυβέρνησης, της ατομικής ελευθερίας και της υπεύθυνης ιδιότητας του πολίτη. Παρέχοντας  τεκμηριωμένες, ακομμάτιστες, γνώσεις  μέσω των αναλύσεων Ελλήνων και ξένων ειδικών καθώς και των ποιοτικών αναρτήσεων στο twitter για τρέχοντα και διαχρονικά θέματα δημόσιας πολιτικής και οικονομίας, η mywaypress.gr βοηθά τους πολίτες   να λαμβάνουν  αποφάσεις για την πρόοδο τους, την χώρα και την πολιτική διεκδίκηση ενός κοινού μέλλοντος.

Η  τεχνητή νοημοσύνη και οι δυνατότητες που παρέχει θα ήταν χρήσιμο να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής μελέτης –η προστιθέμενη, παραγωγική, αξία και σε αυτό το πεδίο μπορεί να είναι κίνητρο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Και κυρίως για  σημαντικά πεδία της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως η  εκπαίδευση και η υγεία.

 
Π. Τσακιρίδης

mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα