Η Ρεβέκκα Πιτσίκα ανάμεσα στις 30 πιο ισχυρές γυναίκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Στη λίστα του περιοδικού Fortune Greece, με τις 30 πιο ισχυρές γυναίκες από το χώρο επιχειρήσεων στην Ελλάδα, βρίσκεται η Ρεβέκκα Πιτσίκα, Πρόεδρος και CEO της PfB Group.

 
Η λίστα δημοσιεύτηκε στο καινούργιο τεύχος του περιοδικού που είναι αφιερωμένο στις επιτυχημένες γυναίκες και καταρτίστηκε με βάση τα εξής κριτήρια: α) το οικονομικό μέγεθος και τη σημασία της εταιρείας που διευθύνουν ή εκπροσωπούν οι συγκεκριμένες γυναίκες, β) την ευρωστία, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη δυναμικότητα της επιχείρησης, γ) το βιογραφικό και τα επιτεύγματα κάθε μίας εξ αυτών, και δ) την εταιρική και κοινωνική επιρροή τους.

 
Σύντομο Βιογραφικό Ρεβέκκας Πιτσίκα

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα είναι Πρόεδρος και CEO της PfB Group (www.pfb-group.com) σε Ελλάδα και Κύπρο. Διαθέτει πολυετή εμπειρία, ως στέλεχος στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, ΜΕΤΡΟ Super Market, Ericsson Hellas και Λαϊκή Τράπεζα. Το 2007 ολοκλήρωσε τον κύκλο της ως στέλεχος, στην  Manpower Hellas, όπου κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού και Μέλους του ΔΣ της εταιρείας και προχώρησε στην ίδρυση της People for Business στην Ελλάδα, θέλοντας να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο χώρο των υπηρεσιών του ανθρώπινου δυναμικού. Εχει κερδίσει το «Βραβείο  Καλύτερου Νέου Επιχειρηματία Στέλιος Χατζηιωάννου 2012», και έχει συμμετάσχει το 2014 στο International Visitor Leadership Program (IVLP) του State Department στην Αμερική με βασικό θέμα την Επιχειρηματικότητα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2015 επέκτεινε τη δραστηριότητα της PfB Group στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (Κύπρο, Μάλτα, Ντουμπάι). Ενώ, το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει την υλοποίηση του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα την στρατηγική του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, δραστηριοποιείται προσωπικά ως mentor, μέσα από οργανώσεις, MKO και πανεπιστημιακά ιδρύματα (iforU, ΜΒΑ-ΟΠΑ, Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, The Hellenic Initiative κ.α.) θέλοντας να υποστηρίξει ενεργά νέους επιχειρηματίες στην επίτευξη των στόχων τους, ενώ κατέχει και τη θέση Marketing & Communication Chair στο Entrepreneurs’ Organization (ΕΟ) στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα