Η Σαουδική Αραβία ανέδειξε εξαιρετικά πολιτιστικά επιτεύγματα στα National Cultural Awards 2022

-Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στους νικητές τα περίφημα βραβεία, ως αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς τους στον ακμάζοντα πολιτιστικό τομέα του Βασιλείου

 
-Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε νέα διεθνή κατηγορία για το 2023  διευρύνοντας το βραβείο για τη διεθνή κοινότητα.

 
Ριάντ, Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας γιόρτασε τα επιτεύγματα των πιο σημαντικών πολιτιστικών πρωτοπόρων του Βασιλείου στην τελετή λήξης των National Cultural Awards 2022. Η εκδήλωση έγινε στην περιοχή JAX, στην ιστορική συνοικία Ντιρίγια που βρίσκεται στα περίχωρα του Ριάντ, όπου το Υπουργείο απένειμε βραβεία σε άτομα και οργανισμούς προς τιμήν της πολύτιμης συνεισφοράς τους στον ακμάζοντα πολιτιστικό τομέα του Βασιλείου.

Η τελετή σηματοδοτεί την κορύφωση της δεύτερης διοργάνωσης των National Cultural Awards, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Πρίγκιπα Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, πρίγκιπα διαδόχου και αναπληρωτή πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας. Η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε για να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα επιτεύγματα των τοπικών ταλέντων στον τομέα του πολιτισμού, σε 14 διαφορετικές κατηγορίες, ενισχύοντας παράλληλα την περαιτέρω ευαισθητοποίηση σχετικά με το ακμάζον πολιτιστικό οικοσύστημα της Σαουδικής Αραβίας. Τα συγκεκριμένα βραβεία υποστηρίζουν τον πολιτισμό ως τρόπο ζωής και ενισχύουν το status του Βασιλείου ως πολιτιστικό κόμβο, σύμφωνα με το Vision 2030.

 
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ:

  1. Cultural Pioneer Award: Abdulaziz Mohammad Alsebail
  2. Youth Cultural Award: Bader Abdulmajeed bin Hamad Alhamoud
  3. Cultural Institutions Award: 
  • Government Sector: Diriyah Gate Development Authority
  • Private Sector: Music Home
  • Non-profit Sector: Art Institute
  1. Literature Award: Kifah bint Jawad bin Youssef Bu Ali
  2. Publishing Award: Jarir Bookstore
  3. Translation Award: Sharif bin Saad bin Muhammad bin Baqnah Alshahrani
  4. Music Award: Bandar bin Obaid
  5. Film Award: Faisal Abdulaziz Baltyuor
  6. Culinary Arts Award: Abdulsamad Muhammad Ibrahim Alhawsawi
  7. Fashion Award: Samirah Mohammad Ali Hassan Alotaibi
  8. Visual Arts Award: Muhannad Shono
  9. National Heritage Award: Ahmed Mohamed Muhanna Alnughaythir
  10. Theater and Performing Arts Award: Ali bin Yahya bin Qasim Khobrani
  11. Architecture and Design Award: Mohammad Ibrahim Mohammad Shafee

 

Συγχαίροντας τους φετινούς νικητές, ο Πρίγκιπας Bader bin Abdullah bin Farhan Al Saud, Υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε: «Με τις ρίζες του σε μια ποικιλόμορφη κληρονομιά και προχωρώντας προς ένα λαμπρότερο μέλλον, ο πλούσιος πολιτισμός της Σαουδικής Αραβίας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας και του έθνους μας. Υπό την καθοδήγηση του Vision 2030, η πολιτιστική μας αναγέννηση καθοδηγείται από εξαιρετικά ταλέντα, που βοηθούν να μεταδοθεί η μοναδική μας πολιτιστική ιστορία στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζουμε αυτές τις σημαντικές συνεισφορές καθώς συνεχίζουμε να εμπνέουμε και να προωθούμε τη δημιουργική πολιτιστική έκφραση στη Σαουδική Αραβία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε το τεράστιο ταλέντο που επέδειξαν οι νικητές μας φέτος και ανυπομονούμε να δούμε τη συνεχή επιτυχία τους τα επόμενα χρόνια».

Η φετινή τελετή περιλάμβανε κατηγορίες με βάση της 11 πολιτιστικές επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και 3 ανεξάρτητες κατηγορίες – Cultural Pioneer Award, Cultural Institution Award και Youth Cultural Award.

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την επέκταση των βραβείων στη διεθνή κοινότητα για το 2023, με την προσθήκη μιας νέας διεθνούς κατηγορίας που θα τιμήσει άτομα και ιδρύματα από όλο τον κόσμο για την επίδειξη πολιτιστικής υπεροχής στον τομέα τους.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας παραμένει προσηλωμένο στην προώθηση ενός ακμάζοντος οικοσυστήματος τεχνών και πολιτισμού, που υποστηρίζει και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, ενώ παράλληλα γιορτάζει την εθνική μας ταυτότητα. Η εισαγωγή αυτής της νέας διεθνούς κατηγορίας είναι υποδειγματική του στόχου μας να διευκολύνουμε την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του κόσμου. Καλωσορίζουμε όσους επέμειναν στον τομέα τους, εμπλούτισαν τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται και δημιούργησαν έναν αξιομνημόνευτο και διαρκή πολιτιστικό αντίκτυπο», πρόσθεσε η Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπας Bader.

Ως μέρος των συνεχών προσπαθειών του Υπουργείου για την προώθηση του πολιτιστικού τομέα της Σαουδικής Αραβίας, η πρωτοβουλία των National Cultural Awards στοχεύει στην αναγνώριση των προσπαθειών ατόμων και οργανισμών σε διάφορους πολιτιστικούς τομείς. Ως ετήσια πρωτοβουλία, στοχεύει στην αύξηση της υιοθέτησης πολιτιστικών προγραμμάτων στον ιδιωτικό και μη κερδοσκοπικό τομέα, στην ενθάρρυνση της κοινοτικής συμμετοχής σε πολιτιστικές δραστηριότητες και, τελικά, στην ενίσχυση της πολιτιστικής δράσης του Βασιλείου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα National Cultural Awards 2023, καθώς και της νέας διεθνούς κατηγορίας θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

 
Σχετικά με το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας:

Το Υπουργείο Πολιτισμού ηγείται ενός πολιτισμικού μετασχηματισμού για την ανάπτυξη ενός πλούσιου οικοσυστήματος που καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, ξεκλειδώνει τις οικονομικές δυνατότητες του κλάδου και απελευθερώνει νέες και εμπνευσμένες μορφές έκφρασης.

Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, το Υπουργείο Πολιτισμού επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της κληρονομιάς και του πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, με εκδηλώσεις σε όλο το Βασίλειο αλλά και στο εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πλούσια και ποικιλόμορφη ιστορία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και να διατηρήσουν την πολιτιστική αυτή κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Σχετικά Άρθρα