
Η OneGreece της Ελληνικής Πρωτοβουλίας συγκέντρωσε $189.096 για τη στήριξη ελλήνων πολιτών που το έχουν ανάγκη
Στις 4 Οκτωβρίου 2013, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοίνωσε μία σειρά νέων πρωτοβουλιών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου φιλανθρωπικού χαρακτήρα που παρέθεσε η Ελληνική Πρωτοβουλία στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των δραστηριοτήτων της.
Μεταξύ άλλων, η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε τη δημιουργία και χρηματοδότηση μίας διεθνούς ενημερωτικής εκστρατείας συγκέντρωσης πόρων, της OneGreece.org που έχει ως βασικό στόχο τη συσπείρωση της Ομογένειας σε όλο τον κόσμο και την ενεργή στήριξη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά και ανεξάρτητα από αυτή.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια των εορτών, η εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων OneGreece της Ελληνικής Πρωτοβουλίας συγκέντρωσε $189.096 για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Οργανισμού με μη- κερδοσκοπικούς φορείς και ιδρύματα από την Ελλάδα που προσφέρουν τρόφιμα, ιατρικές υπηρεσίες και πετρέλαιο θέρμανσης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Ειδικότερα, περίπου 500 άτομα-δωρητές προσέφεραν κατά μέσο όρο από $50 ο καθένας, συγκεντρώνοντας $39.096 στα οποία η Ελληνική Πρωτοβουλία προσέθεσε άλλα $150.000 από δικούς της πόρους.
Οι δωρεές αυτές θα χρησιμοποιηθούν για:
- την προσφορά τροφίμων σε 101 οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για περίοδο 6 μηνών
- τον εμβολιασμό 2.781 παιδιών
- την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε 7 οικογένειες/ ιδρύματα
Η Ελληνική Πρωτοβουλία βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με τα μη-κερδοσκοπικά ιδρύματα, προκειμένου να εξασφαλίσει την παροχή άμεσης και ουσιαστικής στήριξης προς τις οικογένειες αυτές.
«Έχουμε ήδη εντοπίσει τις οικογένειες και τα ιδρύματα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα γίνει η δωρεά του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ήδη τον Μάρτιο, θα ξεκινήσει η παράδοση των τροφίμων και ο εμβολιασμός των παιδιών. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι με την επιτυχία της συγκεκριμένης εκστρατείας και θα θέλαμε να πούμε σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή ένα πολύ μεγάλο μπράβο!», δήλωσε ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.
Η εκστρατεία OneGreece της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ξεκίνησε με το βίντεο “I am One Greece”, όπου άνθρωποι από την Ελλάδα και την Ομογένεια εκφράζουν τα συναισθήματά τους για τη χώρα μας και προσκαλούν την παγκόσμια κοινότητα να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο. Το βίντεο είναι επίσης αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας onegreece.org.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εκατοντάδες υποστηρικτές από όλο τον κόσμο και ειδικά το Hellenic American Leadership Council (HALC) για την προβολή της εκστρατείας σε όλα τα μέλη του.
INFO
Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative)
Ιδρύθηκε το 2012 και πρόκειται για ένα, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού λαού προς μια μακροπρόθεσμη ευημερία, μέσα από την γενναιοδωρία των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία αναπτύσσει προγράμματα σε τρεις ζωτικής σημασίας τομείς για την Ελλάδα που αναδύεται από την κρίση:
- Αντιμετώπιση της κρίσης – υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.
- Επιχειρηματικότητα – συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουν σημαντικές ιδέες σε βιώσιμες επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση στη καινοτομία και την εξωστρέφεια.
- Οικονομική ανάπτυξη – κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να διασφαλίσουμε για τους ανθρώπους στην Ελλάδα μια ζωή με υψηλή ποιότητα. Ας το κάνουμε ΤΩΡΑ και ας το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
«Είμαστε Μία Ελλάδα»: Μια παγκόσμια εκστρατεία της ενθάρρυνσης της Ομογένειας αλλά και των φίλων της Ελλάδας ανά τον κόσμο, ώστε να συνεισφέρουν στα προγράμματα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας με σκοπό την ανακούφιση ευπαθών ομάδων αλλά και την υιοθέτηση λύσεων όσο αφορά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.
Η εκστρατεία βασίζεται σε ένα εμπνευσμένο βίντεο (OneGreece.org) με φωνές από την παγκόσμια Ελληνική κοινότητα.
See us on Website: http://www.TheHellenicInitiative.org/
http://onegreece.org
Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative
Follow us & donate on Twitter: #OneGreece