Καλωσορίσατε στην Ελλάδα του κ.Μητσοτάκη

-Κατάσταση απαρτχάιντ και στρατόπεδα καραντίνας κ. Μητσοτάκη μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;

 
-Τόση ποσότητα ανοησίας, ανικανότητας, αδιαφορίας, παρακμής, παραίτησης, λογοδιάρροιας, αερολογίας από κυβέρνηση δεν είχαμε ποτέ στη χώρα ιδίως σε περίοδο βαθιάς κρίσης

 
-Απάνθρωπη κυβέρνηση, δήθεν υπουργοί σε ρόλο ειρηνοδίκη εντελλόμενη την είσπραξη προστίμων, με νοοτροπία χωροφύλακα για βίαιη προσαγωγή

 
Είχαμε γράψει από την πρώτη ημέρα που ανακοίνωσε ο περιχαρής κ. Μητσοτάκης το βίαιο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού: τα θα γίνει στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής του προστίμου; Θα εμπλακούν στα ψηφοθηρικά δίχτυα της κυβέρνησης και θα περιμένουν ως προεκλογικό δωράκι να σβήσει το πρόστιμο; Πόσους μήνες θα υπάρχει το πρόστιμο; Όσο διαρκεί η πανδημία; Και αν μετατραπεί σε ενδημικό φαινόμενο όπως φαίνεται σήμερα πως θα δικαιολογήσει το πρόστιμο; Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής μετά από 5 χρόνια π.χ. με τις επιβαρύνεις θα χάνει το σπίτι του ο πολίτης;

Τα στοιχεία που διαβάζουμε σήμερα , αναφέρουν ότι από τους 580.000  άνω των 60 ετών οι 200.000 έκλεισαν ραντεβού από φόβο μην πληρώσουν πρόστιμο. Ευχόμαστε να αυξηθούν. Θα θέλαμε  να είναι από άποψη και όχι από ανάγκη. Αλλά αν παραμείνουν ως έχουν τα δεδομένα,  380.000 περίπου θα υποστούν  μια βίαιη κυβερνητική απόφαση με κίνδυνο να απολέσουν περιουσιακά στοιχεία τους.

Σε τι ποσοστό επηρέασαν την μη εξάπλωση του ιού οι 200.000 που έκλεισαν ραντεβού, παραμένει ασαφές. Η πιο επικυνδυνη κυβέρνηση που πε΄ρασε ποτέ από την χώρα, στην πλεον ιστορική περίδο υγειονομικής κρίσης απεδείχθη ολικά ανίκανη.

Η λογική «με το έτσι θέλω», επιβολής προστίμων σε ελεύθερους πολίτες είναι αποκρουστική. Θα ακολουθήσουν στρατόπεδα καραντίνας;

Η κυβέρνηση εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της στους πλέον αδύναμους. Και αυτό έχει ξαναγίνει και συνεχίζει και στην οικονομική κρίση αλλά σε μια υγειονομική κρίση είναι εκτός λογικής. Είναι βαρβαρότητα. Είναι ύβρις στον πολίτη που προσπαθεί τόσα χρόνια να επιβιώσει από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ο κ.Μητσοτάκης ακολουθει, και εδώ, τυφλά τον Ιταλό πρωθυπουργό. Είναι σχετικό το δημοσίευμα για την πολιτική εμβολίων στην  Ιταλία:  «Εκατομμύρια άνθρωποι θα αποκλειστούν ουσιαστικά από τη δημόσια ζωή και θα οδηγηθούν σε κατάσταση απαρτχάιντ εάν δεν εμβολιαστούν. Αν αυτό δεν ισοδυναμεί με καθεστώς υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν ξέρω τι σημαίνει.

Είναι πολύ αμφίβολο ότι ο εμβολιασμός της εναπομείνασας μειονότητας θα κάνει τη διαφορά στην εξάπλωση του ιού. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πρώιμες μελέτες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων κατά της μόλυνσης με την παραλλαγή Omicron είναι ακόμη χαμηλότερη από ό,τι με προηγούμενες παραλλαγές. Είναι εξίσου αμφίβολο ότι η μικρή εναπομείνασα μειοψηφία των μη εμβολιασμένων ατόμων μπορεί να βάλει τα νοσοκομεία υπό πίεση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία έκτακτη ανάγκη για Covid στην Ιταλία αυτή τη στιγμή, με τους ασθενείς Covid να καταλαμβάνουν μόνο το 17% των κλινών ΜΕΘ .

Έτσι, όπως με όλα τα μέτρα πανδημίας που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση Ντράγκι, ακόμη και η εντολή (ή το «σούπερ πράσινο πάσο») φαίνεται να έχει πολύ μικρή σχέση με τη δημόσια υγεία. Μάλλον, το κίνητρο είναι πολιτικό: να αποξενωθεί περαιτέρω η μικρή μειοψηφία των διστακτικών για τα εμβόλια Ιταλών (οι οποίοι θα συνεχίσουν να κατηγορούνται για όλες τις αποτυχίες της κυβέρνησης), να επιδεινωθεί η κοινωνική σύγκρουση και να δικαιολογηθεί έτσι η διατήρηση της μόνιμης κατάστασης έκτακτης ανάγκης που απαιτείται για να συνεχιστεί η ολιγαρχία της χώρας. Καλωσορίσατε στην Ιταλία του Ντράγκι.»

Η έγκριση αντιικών φαρμάκων για τη θεραπεία του COVID σε άτομα υψηλού κινδύνου είναι επίσης ένας παράγοντας, καθώς τα άτομα εξετάζουν τον κίνδυνο σύμφωνα με την τελευταία παραλλαγή, αναφέρει  δημοσίευμα του axios.com συμπληρώνοντας, «ο COVID θα είναι μέρος της ζωής μας και πρέπει να έχουμε στρατηγικές για να το αντιμετωπίσουμε. »Αυτά τα άτομα υψηλού κινδύνου μπορούν να αναγνωρισθούν από τους ιατρούς τους με μηδενική συμμετοχή εφόσον υπάρχει  επείγουσα αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας και ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας που θα όφειλε να πράξει η κυβέρνηση είναι η εστίαση στην στρατηγική αντιμετώπισης μέσω φαρμάκων, πρόληψης, ψυχολογικής υποστήριξης του γενικού πληθυσμού, πολιτικές για την προστασία του εγκεφάλου ενηλίκων και κυρίως παιδιών, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Η ιατρική εξέταση και παρακολούθηση μέσω της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι αναγκαία πολιτική για το σήμερα και το αύριο, για την επόμενη ημέρα πέρα από  άστοχες υποχρεωτικότητες και  στείρα πρόστιμα που οδηγούν στην περαιτέρω εξαθλίωση πολιτών.

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη μέχρι και σύλλογος γονέων εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επιβεβαιώνει την κερδοσκοπία με τα PCR».

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη προστάτης της αισχροκέρδειας είναι η ίδια η κυβέρνηση μέσω των φόρων σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και της ενέργειας.

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη Σύλλογος Γονέων στον Εύοσμο πέτυχε τιμές 28 ευρώ για μοριακό τεστ και 4 ευρώ για rapid ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης (δήθεν υπουργός)  έγινε ταχυδρόμος  παραπόνων των διαγνωστικών κέντρων για τα φθηνά pcr.

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ο κ.Βορίδης δηλώνει σε ραδιοφωνικό σταθμό (alpha989) χωρίς ντροπή ότι δεν έχει τη  δυνατότητα και δεν διαθέτει αρμοδιότητα στην παράνομη χρήση των χρημάτων φορολογουμένων για παρανομίες δημάρχων που τις προσλήψεις καθαριστριών τις μεταβάλλουν σε  διοικητικούς υπαλλήλους.

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη βατερλό και στην επίταξη γιατί επιστρατεύτηκαν γιατροί πάνω από 70 ετών σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι όμως αυτή η Ελλάδα, αυτοί  είναι οι πολιτικοί της αδράνειας και τη ευκολίας, της υψηλής εποπτείας αντί της καθημερινής ζύμωσης με την πραγματική ζωή και τα προβλήματά της.

Είναι   διαφορετικό  να υποστηρίζουμε  πότε  ότι η επιλογή για τη λήψη ενός εμβολίου πρέπει να είναι μια ατομική επιλογή και πότε  να βλέπουμε μια εκστρατεία ισοπέδωσης των πολιτών με εξαναγκασμό προστίμων. Ή θα υπηρετείς το ένα ή το άλλο.

Το να είσαι αντίθετος στις υποχρεωτικές  εντολές εμβολίων, δεν οδηγεί αναπόφευκτα στην υποβάθμιση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων ή στην ενθάρρυνση της απερίσκεπτης άρνησης των ατόμων να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα υγείας.

Δηλαδή οι πολίτες πάσχουν από αυτοκτονικές διαθέσεις και δεν θέλουν να εμβολιασθούν; Δεν γνωρίζουν το συμφέρον τους; Θα μπορούσε εάν είχε την διάθεση η μυωπική κυβέρνηση, να δώσει μια επιλογή, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα και εφόσον τους εξετάσει ο γιατρός τους να συστήσει αυτός τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη τους να κάνουν με το εμβόλιο και να αποφασίσουν οι πολίτες.

Πολιτικές επιβολής προστίμων και φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, πολιτικές  με το κεφάλι  ή με το κιλό ή με τα τετραγωνικά είναι πολιτικές αντιπαραγωγικές και αδιέξοδες.

Το κράτος ως ορθολογικός παράγοντας θα  όφειλε να διαθέτει εναλλακτικές δημιουργικής πολιτικής και πειθούς αντί να καταθέτει τα όπλα όπως ο ανίκανος υπουργός  δήθεν ανάπτυξης που τόλμησε να υβρίσει τις θυσίες των πολιτών με  το αμίμητο «μη σώσουν και εμβολιασθούν». Ή ο  άλλος περιχαρής δήθεν υπουργός  που σε εντεταλμένη υπηρεσία εκκαθάρισης των ενοχλητικών άνω των 60 κρατάει το ευαγγέλιο της πίστης και το τεφτέρι του λογαριασμού με τα βερεσέδια αποστέλλοντας ιταμό τελεσίγραφο νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανήλικους πολίτες (Βορίδης για ανεμβολίαστους άνω των 60: «Την Δευτέρα πρόστιμο»).

Η βαρύγδουπη δήλωση Πλεύρη περί θωράκισης του ΕΣΥ από τη συνεργασία ιδιωτικού-δημόσιου τομέα θα ήταν ποιο προσγειωμένη εάν περιείχε πλήρη διαφάνεια και καθαρότητα καθώς και  με την αναγκαία ενίσχυση της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας.

Η αντίληψη υπουργών ως  προθύμων κλειδοκρατόρων  είναι αυθάδεια προς τους ελεύθερους πολίτες. Η δουλειά τους είναι άλλη. Όταν την μάθουν να επανέλθουν για να ξανασυστηθούν στους πολίτες.

Αποδείχθηκαν επικίνδυνοι για την οικονομία με την πτώχευση. Αποδεικνύονται και πάλι επικίνδυνοι με την δημόσια υγεία.

Εάν ήταν αρκετά θαρραλέοι θα έθεταν τον άνθρωπο  στο επίκεντρο της πολιτικής τους.

my way press.gr

Σχετικά Άρθρα