Μ. Βαρβιτσιώτης: οι αποκαλύψεις Ηλιόπουλου εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την διαχείριση του €1,6 δις. του Προσφυγικού

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τις καταγγελίες του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέα Ηλιόπουλου, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 
«Οι σημερινές αποκαλύψεις του Διευθυντή Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ηλιόπουλου, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα, πλέον, για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση έχει διαχειριστεί τα 1,6 δις. ευρώ που έχει στη διάθεση της για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, υπάρχουν περιπτώσεις που υποδεικνύουν «κακοδιαχείριση» των ευρωπαϊκών κονδυλίων και συμπληρώνει πως, τελικά, το «μάρμαρο» της κυβερνητικής ανικανότητας θα κληθούν να «πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Για πολλοστή φορά, η Κυβέρνηση, απέναντι σε επίσημες καταγγελίες, επιλέγει να απαντήσει με απειλές και διώξεις.

Για αυτό, καταθέτω ξανά σχετική ερώτηση, ζητώντας να μάθω που πήγαν τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες.

Καλώ την Κυβέρνηση να δώσει, εδώ και τώρα, απαντήσεις».

 
Ανδρέας Ηλιόπουλος:Είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς

Ο κατεξοχήν αρμόδιος για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας, ως διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Ανδρέας Ηλιόπουλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του in.gr.

«Είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών Αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτήν τη στιγμή» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος ε.α., σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλευλεύθερος».

Ο κ. Ηλιόπουλος παραδέχεται πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον εμπλεκόμενο στην όλη υπόθεση κρατικό μηχανισμό, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ, όσο και από ΜΚΟ που διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Ο αντιστράτηγος ε.α. παρακινεί τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές Αρχές, καθώς και τους εισαγγελείς, να προβούν στην αναζήτηση στοιχείων και στη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας.

Παράλληλα, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής κάτω από άθλιες συνθήκες με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και να τονίσει ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση αναδιάρθρωση του όλου συστήματος διαχείρισης του προσφυγικού, δεδομένου ότι η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων ευνοεί τη διαφθορά και επιδεινώνει δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, υπέρ των οποίων η Ε.Ε. έχει διαθέσει περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα