Να κοπεί και το πόδι;

Αντιπαραγωγικές επιλογές και μοτίβα αυτοεπιβεβαίωσης

Η ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, είναι ωφέλιμη εάν αποφύγει το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της αυτοεπιβεβαίωσης πολιτικών –οικονομικών επιλογών-είναι ήδη γνωστά, εξαντλητικώς και εξακολουθητικώς συζητούμενα και μένει να κριθούν στην πράξη.

Όπως είναι γνωστή και η σπατάλη ενέργειας σε κινήσεις πόλωσης και κουραστικού καταγγελτικού λόγου από την μια πλευρά και φόβου από την άλλη.

Η προετοιμασία ενός εθνικού σχεδίου ουσιαστικής επανεκκίνησης, με τεχνοκρατική τεκμηρίωση και εστιασμένη στον βασικό κορμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (και κινητοποίησής της) παραμένει κεντρικό ζητούμενο. Η ανησυχητική ακινητοποίηση βασικών επιλογών ανάταξης, έχει εγκλωβίσει στην ασφυξία και την αδράνεια όλο το κεντρικό νεύρο της οικονομίας. Να κοπεί και το πόδι του ιδιωτικού τομέα,  από την οικονομική «γάγγραινα»; Και μετά;

Παναγιώτης Τσακιρίδης

Σχετικά Άρθρα