
ΝΔ: «Η χώρα δεν έχει ούτε την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό που της αξίζει»
«Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την σημαντική επίσκεψη του Προέδρου Obama στην Ελλάδα. Τόσο σε επίπεδο ουσίας, όσο και σε επίπεδο εικόνας πέρασε κάτω από τον πήχη.
Όλοι οι Έλληνες είδαν ότι η χώρα δεν έχει ούτε την Κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό που της αξίζει.
Και γι’ αυτό, δεν νομιμοποιείται να επιτίθεται στην Αντιπολίτευση, η οποία αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον» αναφέρει δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετική με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου (βλέπε παρακάτω).
Όπως συνεχίζει: «Αυτό ισχύει και για την οικονομία και για το προσφυγικό. Ισχύει και για την υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, που – όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο.
Κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει, όχι μόνο ως αποτέλεσμα της βοήθειας άλλων, αλλά και ως επιβράβευση των δικών μας συνειδητών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.
Άλλωστε, αυτό υποδεικνύουν όλοι στον κ. Τσίπρα.
Ας μην προσποιείται, λοιπόν, πως δεν ακούει».
Τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, είχαν στηλιτεύσει προηγουμένως πηγές της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ, με το καταθλιπτικό επιχείρημα ότι η ΝΔ προσπαθεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα.