ΝΔ: «Ο κ. Σπίρτζης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας»

• Γ. Κουμουτσάκος: Η Κυβερνητική εκπρόσωπος ομολογεί σήμερα την πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ

• ΝΔ: «Με τις κυβερνητικές ευλογίες οι φοροφυγάδες συνεχίζουν το πάρτυ»

ΝΔ: Η επιχειρηματικότητα, αφού υπονομεύτηκε τους τελευταίους 18 μήνες, παραμένει αδύνατο σημείο για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα αναφέρει ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Σπίρτζης εγείρει σήμερα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας.

Καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, ωστόσο, λειτουργεί με απόφαση της Κυβέρνησης, και μάλιστα, στο πλαίσιο του Yπερταμείου, που οι ίδιοι συγκρότησαν για τα επόμενα 100 χρόνια.

Εγκαλεί τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι “είναι προφανές πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων”.

Αντιτάσσεται, ταυτόχρονα, στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι “η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών”.

Προσποιείται, παράλληλα, πως ξέχασε πως το Μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται – το πιο επώδυνο από όλα – είναι εκείνο που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015, και οι ίδιοι υπέγραψαν.

Εάν ο κ. Σπίρτζης, από το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ, θέλει τώρα να περάσει στο αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά. Όταν, όμως, ως αρμόδιος Υπουργός εναντιώνεται στις επενδύσεις, όταν συκοφαντεί, όταν υπονομεύει, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Ούτε βέβαια το βασικό υπεύθυνο για όλα αυτά, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενός του κ. Τσίπρας».

 
Γιώργος Κουμουτσάκος: Η Κυβερνητική εκπρόσωπος ομολογεί σήμερα την πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τη συνέντευξη της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, κυρίας Όλγας Γεροβασίλη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος ομολογεί σήμερα την πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, πράγματι, είναι πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία να περηφανεύεται η Κυβέρνηση για την επέκταση της κάρτας σίτισης. Να παρουσιάζει, δηλαδή, τις μεγαλύτερες ουρές στα συσσίτια, ως επιτυχία.

Γιατί, πράγματι, είναι πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία να υπόσχεται η Κυβέρνηση μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, σε εκείνους στους οποίους η ίδια έκοψε το ΕΚΑΣ.

Και κάτι ακόμα:

Πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία είναι να δεσμεύεσαι ότι θα σκίσεις τα μνημόνια, με ένα νόμο και ένα άρθρο και να καταλήγεις να υπογράφεις συνθηκολογώντας το σκληρότερο μνημόνιο και τον κόφτη μισθών και συντάξεων.

Πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία μιας πολιτικής δύναμης είναι να ταυτίζεται στη συνείδηση των πολιτών με το ψέμα και την εξαπάτηση.

Πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία μιας πολιτικής δύναμης είναι να βλέπει μέσα σε μόλις 18 μήνες διακυβέρνησης την κατάρρευση της απήχησής της στην κοινωνία.

Πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία είναι ως “αριστερά” να συγκυβερνάς με το αντίθετο άκρο του πολιτικού φάσματος, τους ΑΝΕΛ.

Με αυτήν την ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία πρέπει να αρχίσουν να εξοικειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ».

 
ΝΔ: «Με τις κυβερνητικές ευλογίες οι φοροφυγάδες συνεχίζουν το πάρτυ»
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών κ. Τ. Αλεξιάδης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχεται ότι η κυβερνητική πολιτική της φοροεπιδρομής ενισχύει τη φοροδιαφυγή, αντί να την περιορίζει.

Αυτή η δημόσια παραδοχή εξοργίζει τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες που εξοντώνονται καθημερινά.

Την ίδια στιγμή, οι φοροφυγάδες, με τις κυβερνητικές ευλογίες, συνεχίζουν το πάρτυ.

Η αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών είναι αναγκαία προϋπόθεση για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο.

Αυτήν την πολιτική δεσμεύεται να υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία».

 
ΝΔ: Η επιχειρηματικότητα, αφού υπονομεύτηκε τους τελευταίους 18 μήνες, παραμένει αδύνατο σημείο για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απάντηση της κυρίας Τζάκρη στις επισημάνσεις του Κόμματος για το νομοσχέδιο που αφορά στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει ότι το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για την αδειοδότηση επιχειρήσεων, αφενός αποτελεί αποσπασματική αντιγραφή του νόμου που ψηφίστηκε το 2014 και αφετέρου περιορίζει την εφαρμογή του.

Η κυρία Τζάκρη στην απάντησή της  – χωρίς προφανώς να το καταλαβαίνει – μας δικαιώνει απολύτως. Παραδέχεται ότι υπάρχει νόμος πλαίσιο, που είχε ξεκινήσει να παράγει αποτελέσματα. Ομολογεί ότι, μετά από 18 μήνες αδράνειας, επιχειρείται αντικατάστασή του από ένα νόμο κακέκτυπο του  ισχύοντος, με στενότερο πεδίο εφαρμογής, πολλές ασάφειες και μεγάλη προχειρότητα.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η Κυβέρνηση, αντί να χτίζει, επιμένει να γκρεμίζει ακόμα και όσα η ίδια αναγνωρίζει ως στέρεη βάση. Η ίδια, άλλωστε, η κυρία Τζάκρη, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Φέσσα δήλωνε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει η απλοποίηση της  αδειοδότησης των επιχειρήσεων και ότι ως “βάση θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος Χατζηδάκη του 2014”.

Τελικά, αφού για 18 μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα – δεν εξέδωσε ούτε καν την Υπουργική Απόφαση, που βρήκε έτοιμη για τον κλάδο της εστίασης – της φταίει … ο νόμος Χατζηδάκη!

Δυστυχώς, η επιχειρηματικότητα, αφού υπονομεύτηκε τους τελευταίους 18 μήνες, παραμένει αδύνατο σημείο για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η επιχειρηματική κοινότητα το γνωρίζει.

Τώρα το αντιλαμβάνονται ακόμα και πρώην φανατικοί οπαδοί της.

Όχι, όμως, και οι αρμόδιοι Υπουργοί της».

Σχετικά Άρθρα