Οι πλήρεις προτάσεις του ΣΕΒ για τις διαρθρωτικές αλλαγές

• Θ. Φέσσας: «Θέλουμε μια Ελλάδα δυναμικό κέντρο της ευρωπαϊκής περιφέρειας»

 
Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την αθρόα προσέλευση των μελών του Συνδέσμου, που εκπροσωπούν τις πιο ισχυρές οργανωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες της χώρας μας.

 
Στο επίκεντρο της συζήτησης «Μια στρατηγική ανάπτυξης για την Ευρώπη»

Στο πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Μια στρατηγική ανάπτυξης για την Ευρώπη», στην οποία διακεκριμένοι εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών βιομηχανικών οργανώσεων, όπως ο Πρόεδρος του BDI (Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών) κ. Ulrich Grillo, ο Αντιπρόεδρος του CEOE (Συνομοσπονδία Ισπανικών Επιχειρήσεων) κ. José Vincente González και o Γενικός Διευθυντής της BUSINESSEUROPE, κ. Markus I. Beyrer, κατέθεσαν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να οικοδομηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή αναπτυξιακή στρατηγική. Στη συζήτηση τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, ενώ το συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος κ. Αλέξης Παπαχελάς.

Το δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησε με τη διαδικασία εγκατάστασης Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης, κκ. Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και Τέα Αντωνίου.

 
Κωνσταντίνος Μπίτσιος: «Θέλουμε η φωνή των επιχειρήσεων να είναι δυνατή και να φέρνει αποτελέσματα»
Απευθυνόμενος στα μέλη ο νέος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σημείωσε ότι οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν μια μεταβατική περίοδος σε όλα τα επίπεδα με μια νέα Κυβέρνηση στη χώρα μας, με νέα ηγεσία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και νέο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και με νέα Διοίκηση στον ΣΕΒ. «Οι αλλαγές αυτές μας κινητοποιούν και μας υπαγορεύουν τις αναγκαίες προσαρμογές και στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος προχώρησε σε ένα δυναμικό πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό του με καταξιωμένους επαγγελματίες, κτίζοντας ένα νέο λειτουργικό οργανόγραμμα, προσθέτοντας νέες Ομάδες Εργασίας, με επίκεντρο την Ενέργεια, τη Φορολογική Πολιτική, καθώς και τη Βιομηχανική Πολιτική & Μεταποίηση, αναβαθμίζοντας επίσης τα εργαλεία εξωστρέφειας και επικοινωνίας του με τα μέλη. «Θέλουμε η φωνή των επιχειρήσεων να είναι δυνατή και να φέρνει αποτελέσματα» – τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίτσιος- και σκιαγραφώντας το όραμα της νέας διοίκησης επεσήμανε ότι «θέλουμε ο ΣΕΒ να είναι ένας οργανισμός πρότυπο που επενδύει στη γνώση, στην τεκμηρίωση και στην κατάρτιση, ώστε να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και τους επιχειρηματίες με τον πλέον αποτελεσματικό και σύγχρονο τρόπο σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, εντός και εκτός της χώρας.»

 
Άκης Σκέρτσος: «Καταθέτουμε 82 προτάσεις πολιτικής για μια παραγωγική Ελλάδα»
Στην ομιλία του στα μέλη ο Γενικός Διευθυντής κ. Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι σήμερα το όραμα του ΣΕΒ αντανακλά και εκφράζει την παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα που αναζητά ανάπτυξη, αξιοκρατία, δημιουργία, προκοπή. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος εισηγείται στην κυβέρνηση ένα πλαίσιο ρεαλιστικών θέσεων για τη διαπραγμάτευση και καταθέτει 82 δράσεις/προτάσεις σε 11 κρίσιμους τομείς πολιτικής στην κυβέρνηση, για να κάνει πράξη τον έντιμο συμβιβασμό και να προχωρήσει σε μια συμφωνία με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Οι προτάσεις αυτές του ΣΕΒ αφορούν στη Φορολογική Δικαιοσύνη, Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση, Μείωση Ενεργειακού Κόστους, Βιομηχανική Πολιτική, Σύγχρονο Σύστημα Αδειοδότησης, Λειτουργικός Χωροταξικός Σχεδιασμός για τις Επιχειρήσεις, Ποιοτική και Ταχεία Απονομή Δικαιοσύνης, Δομές Ποιότητας για τη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας, Εποπτεία Αγοράς και Κανόνες στον Ανταγωνισμό, Καλή Νομοθέτηση και Ρυθμιστική Διοίκηση και στοχεύουν σε περισσότερες και καλύτερες θέσεις Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

 
Θεόδωρος Φέσσας: «Οραματιζόμαστε μια ανοιχτή, κοινωνικά υπεύθυνη και οικονομικά φιλελεύθερη χώρα-μέλος της Ευρωζώνης»
Μιλώντας στα μέλη ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας επεσήμανε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ παραμένει ο θεματοφύλακας των αρχών και διαχρονικών αξιών του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στον ΣΕΒ και μέσω του ΣΕΒ οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν περισσότερα. Περιγράφοντας το όραμα του ΣΕΒ τόνισε ότι «οραματιζόμαστε την Ελλάδα ως τη χώρα, που κάθε πολίτης του κόσμου θα θέλει και θα μπορεί να επισκεφθεί, να ζήσει και να επενδύσει. Οραματιζόμαστε μια ανοιχτή, κοινωνικά υπεύθυνη και οικονομικά φιλελεύθερη χώρα-μέλος της Ευρωζώνης, που προτάσσει την ισχυρή ανάπτυξη ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Και κατέληξε λέγοντας ότι «θέλουμε μια Ελλάδα δυναμικό κέντρο της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με στέρεους θεσμούς, ελκυστικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, που προάγει τις εξαγωγές, την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, την παραγωγή και τις ποιοτικές υπηρεσίες, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη γνώση, τη συνοχή, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου.»

Για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στον Σύνδεσμο, ο ΣΕΒ τίμησε τον κ. Χάρη Κυριαζή. Μιλώντας εκ μέρους του ΔΣ, αλλά και των εργαζομένων του ΣΕΒ, ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας τόνισε: «εκφράζω τη βαθειά μου ευγνωμοσύνη και αναγνώριση στον Χάρη Κυριαζή για την πολυετή προσφορά του στον Σύνδεσμο. Ο Χάρης υπήρξε δημιουργικός διαμορφωτής των θέσεων του ΣΕΒ, στενός συνεργάτης των προέδρων κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες και πολύτιμος εκφραστής της συλλογικής μνήμης του ΣΕΒ. Όπως σημείωσε «ο Χάρης θα παραμείνει στον ΣΕΒ, σαν σύμβουλος Διοίκησης αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τα καθήκοντα Προέδρου στο νέο σχήμα Στέγης Βιομηχανίας/ΙΒΕΠΕ, όπου θα εποπτεύει την οργάνωση των εργασιών τεκμηρίωσης των θέσεων του ΣΕΒ.»

Το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ ολοκληρώθηκε με την έγκριση του Απολογισμού Πεπραγμένων για το 2014, του Ετήσιου Απολογισμού για την οικονομική χρήση 2014, καθώς και του Προϋπολογισμού για το 2015.

Εξάλλου, στο τρίτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, η Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κα. Emma Marcegaglia και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.

 
INFO-
Οι πλήρεις προτάσεις του ΣΕΒ για τις διαρθρωτικές αλλαγές:

SEV_ENTYPO_21,5X24,5

Σχετικά Άρθρα