
Ο βραβευμένος Chef Χρύσανθος Καραμολέγκος δημιουργεί στο εστιατόριο Barbouni στην Costa Navarino
Η Costa Navarino, ο κορυφαίος προορισμός αειφορίας στη Μεσσηνία, ανακοινώνει ακόμη μία υψηλού επιπέδου συνεργασία στον τομέα της γαστρονομίας, αυτή τη φορά με το βραβευμένο Chef Χρύσανθο Καραμολέγκο, στο εστιατόριο “Barbouni” που εστιάζει κυρίως στο φρέσκο ψάρι.
Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος είναι από τους πλέον προικισμένους και δημιουργικούς Έλληνες σεφ, που έχει διαχρονικά αποδείξει το εύρος του ταλέντου του και την υψηλή ποιότητα της δουλειάς του.
Η σύμπραξή του με το εστιατόριο “Barbouni”, το αγαπημένο όλων των επισκεπτών της Costa Navarino στοχεύει στη δημιουργία υψηλής κουζίνας με έναν τρόπο χαλαρό, όπως ταιριάζει σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται μια ανάσα από το κύμα. Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές συνδυάζονται επιδέξια με γεύσεις και υλικά από όλο τον κόσμο. Κεντρικός άξονας του μενού είναι το φρέσκο ψάρι ενώ οι πρώτες ύλες προέρχονται από τα μποστάνια και τους βοτανόκηπους της Costa Navarino. Υφές και γεύσεις που φαινομενικά «κοντράρουν» όπως οι σαρδέλες τεμπούρα με βινεγκρέτ σύκου και γλυκολέμονο, ή η μεσσηνιακή σφέλα συνδυασμένη με μαρμελάδα τομάτας και λεμονιού, μετουσιώνονται από τον Chef Καραμολέγκο σε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
«Η προσδοκία μας είναι οι παραδοσιακές τοπικές συνταγές να αναδειχθούν σε ένα ξεχωριστό γαστριμαργικό ταξίδι για τους επισκέπτες μας”, δήλωσε ο chef Χρύσανθος με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία.
Ο Executive General Director των δύο ξενοδοχείων της Costa Navarino Α. Δωροθέου, δήλωσε σχετικά «Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε τον Chef Χρύσανθο Καραμολέγκο στην οικογένεια της Costa Navarino με τη βεβαιότητα ότι, με το εξαιρετικό του ταλέντο αλλά και το πάθος που τον διακρίνει σε ό,τι κάνει, θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το “Barbouni” και τη δημιουργική κουζίνα του. Το να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να ξεπερνάμε τις προσδοκίες των επισκεπτών μας αποτελεί για εμάς σταθερό, διαχρονικό στόχο».
INFO
H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.
Χρύσανθος Καραμολέγκος
Ο chef Χρύσανθος Καραμολέγκος γεννήθηκε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στη Σχολή Τουρισμού της Αναβύσσου. Στη συνέχεια εργάστηκε στα ξενοδοχεία Ledra Marriott και Athenaeum Intercontinental της Αθήνας. Είχε συνεργασία με τα εστιατόρια Actuel, Καλλίστη στην Αθήνα καθώς επίσης και με τα Selene και Αλεξάνδρεια στη Σαντορίνη.
Το 1991 άνοιξε μαζί με τη Γεωργία Παπαϊωάννου την «Ντομάτα», οινομαγειρείο στο χώρο ενός παλιού εργοστασίου τοματοπολτού, στην παραλία Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης, το οποίο βραβεύτηκε το 2004 ως ένα από τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης από τους Financial Times (Nicholas Lander).
Το 1995 άνοιξε πάλι με τη Γεωργία Παπαϊωάννου την «Βιτρίνα», το πρώτο εστιατόριο στην ιστορική και ραγδαία αναπτυσσόμενη γειτονιά του Ψυρρή. Η «Βιτρίνα» βραβεύθηκε στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ και ο Χρύσανθος Καραμολέγκος ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος chef. Για την «Βιτρίνα» έγραψαν αφιερώματα οι New York Times, το Bon Appetit και όλος ο ελληνικός περιοδικός Τύπος.
Το 1998 δημιουργεί το εστιατόριο «Αριστερά Δεξιά», ένα εστιατόριο υψηλών αξιώσεων στην ανερχόμενη περιοχή του Ρουφ. Είναι το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στον οδηγό ZAGAT, βραβεύθηκε από το Guide Michelin ως το εστιατόριο με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στην Ελλάδα, βραβεύθηκε από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ως ένα από τα 5 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, επίσης από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ βράβευση για την καλύτερη wine list την τελευταία 5ετία. Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος βραβεύθηκε επίσης από το περιοδικό STATUS για 2 συνεχόμενες χρονιές ως chef της χρονιάς.
Το καλοκαίρι του 2002 κάνει πάλι ένα καινούργιο βήμα στην καριέρα του. Αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα χώρο με την ομάδα του «Αριστερά Δεξιά», μία μοντέρνα ταβέρνα, στο εξωτερικό χώρο του ίδιου του «Αριστερά Δεξιά», ο οποίος διαμορφώθηκε ανάλογα για να δεχθεί τη δημιουργία του «Απλά Αριστερά Δεξιά».
Ο Χρύσανθος σμίγει με μοναδικό τρόπο και επιτυχία παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με γεύσεις και ουσίες από όλο τον κόσμο.
Το φθινόπωρο του 2003 δημιουργεί στη Νέα Ερυθραία το «Απλά». Την άνοιξη του 2004 ανοίγει την «Ντομάτα» στο SANI Resort της Χαλκιδικής. Για όλες τις χρονιές λειτουργίας τους και τα δύο εστιατόρια βραβεύθηκαν από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ μέσα στα δέκα καλύτερα της Ελλάδας. Επίσης, το 2007 για άλλη μια φορά το εστιατόριο «Απλά» βρίσκεται στον οδηγό ZAGAT. Από το 2007 μέχρι και σήμερα ασχολούνται παράλληλα και με συμβουλευτικές υπηρεσίες εστιατορίων.