Ο εφευρέτης του USB Stick, Dov Moran, στην Αθήνα

Την δική του επιχειρηματική προσέγγιση θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα ο παγκοσμίως γνωστός Ισραηλινός επιχειρηματίας και εφευρέτης του USB Stick, Ντόβ Μοράν, (Dov Moran) ενώπιον αθηναϊκού κοινού.

 
Ο κ.Moran, θα δώσει διάλεξη στο Ίδρυμα Μποδοσάκη με θέμα “Επιχειρηματικότητα; Προωθώντας ιδέες για να κάνετε τα προϊόντα σας να κατακτήσουν τον κόσμο,” σε εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και την Eurobank. Επιπλέον, ο κ. Μoran θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων εταιριών, επιταχυντών (accelerators) και ΜΚΟ που προωθούν την νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως τον κ. Θεόδωρο Φέσσα, Πρόεδρο του ΣΕΒ και της Info Quest, τον κ. Σωκράτη Πλούσσα, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (EENE), κ.α. Η επίσκεψη οργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Ο Dov Moran γεννήθηκε το 1955 στην πόλη Ramat Gan κοντά στο Τελ Αβίβ. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Technion, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Χάιφα, όπου έλαβε πτυχίο Bachelor’s. Υπηρέτησε στο Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό για επτά χρόνια, όπου ήταν διοικητής τoυ τμήματος μικρουπολογιστών.

Το 1989, ο Moran ίδρυσε την M-Systems, την εταιρεία που ανακάλυψε το USB Flash Drive (DiskonKey) (στικάκι) και το Flash Disk (DiskonChip) καθώς και άλλες καινοτόμες συσκευές αποθήκευσης στοιχείων. Υπό την ηγεσία του, η M-Systems είχε έσοδα 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε 18 χρόνια. Στο τέλος του 2006, εξαγοράστηκε από την SanDisk Corp, για 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια, σε μία τις μεγαλύτερες εξαγορές που έγιναν ποτέ στο Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα