Ο Όμιλος Εβροφάρμα θα εξακολουθήσει να στηρίζει την εγχώρια παραγωγή γάλακτος

Για την περίοδο 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2016, τόσο ο ενοποιημένος όσο και ο εταιρικός κύκλος εργασιών μειώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενημερώνει ο Όμιλος Εβροφάρμα.

 
Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 13.276 χιλ. έναντι € 14.466 χιλ. παρουσιάζοντας μείωση 8,2% ενώ ο εταιρικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 12.701 χιλ. έναντι € 13.901 χιλ. της προηγούμενης περιόδου παρουσιάζοντας μείωση 8,6%. Η μείωση οφείλεται στη πτώση των τιμών γάλακτος παραγωγού και στην συνεπακόλουθη μείωση των τιμών των προϊόντων μας ενώ οι όγκοι πωλήσεων παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Να σημειωθεί ότι οι τιμές γάλακτος παραγωγού μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Κατά συνέπεια το οικονομικό αποτέλεσμα της Campus παρέμεινε θετικό αλλά μειωμένο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κατ’ επέκταση επηρέασε το θετικό αποτέλεσμα του ομίλου.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 1.877 χιλ. και € 1.583 χιλ. για τον Όμιλο και την Εταιρεία αντίστοιχα, έναντι € 2.210 χιλ και € 1.579 χιλ της συγκριτικής περιόδου , μειωμένα δηλαδή του ομίλου κατά 15,06% και αυξημένα τα εταιρικά κατά 0,25%.

Επίσης, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των € 545 χιλ. παρουσιάζοντας μείωση 28,1% σε σχέση με τη συγκριτική περίοδο όπου το αντίστοιχο ποσό ήταν € 758 χιλ. Τα κέρδη προ φόρων της Εταιρείας ανήλθαν σε € 460 χιλ. έναντι € 443 χιλ. της συγκριτικής περιόδου αυξημένα κατά 3,83%.

Το ενοποιημένο κέρδος μετά φόρων ανήλθε σε € 220 χιλ. € έναντι € 328χιλ. € της συγκριτικής περιόδου μειωμένο κατά 32,92% και το εταιρικό σε κέρδη € 166 χιλ. € έναντι 181 χιλ., αντίστοιχα παρουσιάζοντας μικρή μείωση της τάξης του 8,28%.

Παρά την αρνητική οικονομική και πολιτική συγκυρία τα ανωτέρω χρηματοοικονομικά αποτελέσματα αντανακλούν τις προσπάθειες του Ομίλου των τελευταίων ετών με στόχους τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, την αναδιοργάνωση του δικτύου πωλήσεων, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών. Βασική παράμετρος επίτευξης των ανωτέρω στόχων αποτελεί και η αύξηση του ιδιοπαραγώμενου ανωτέρας ποιότητας ελληνικού αγελαδινού γάλακτος, που δημιουργεί σημαντικές συνέργειες και επηρεάζει θετικά την ποιότητα των προϊόντων και κατά επέκταση την αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών. Ήδη, η θυγατρική CAMPUS A.E. με το cluster (ένας μοντέρνος συνεργατισμός) των 14 νεαρών κτηνοτρόφων που δημιούργησε στο χωριό Μέστη, παράγει πάνω 35 τόνους γάλα ημερησίως και ανέρχεται σχεδόν στο 3% της εθνικής παραγωγής νωπού αγελαδινού γάλακτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι ελλειμματική και πραγματοποιεί μεγάλες εισαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών αφού καλύπτει μόνο το 35% των αναγκών της.

Ο Όμιλος θα εξακολουθήσει να στηρίζει την εγχώρια παραγωγή γάλακτος και να υποστηρίζει και να επενδύει σε μεταφορά της τεχνογνωσίας της CAMPUS αναφορικά με τη βελτίωση της εκτροφής ζώων και την αύξηση της παραγωγής γάλακτος και σε άλλες ομάδες κτηνοτρόφων.

Σχετικά Άρθρα