
Πεπεισμένη η Fairfax για συμφωνία Ελλάδος- εταίρων
Την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιτύχει μια συμφωνία με τους εταίρους και θα παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης εκφράζει η διοίκηση της Fairfax Financial Holdings, μεγαλομετόχου της Eurobank και της Grivalia Properties, που διαθέτει ποσοστό και στην Μυτιληναίος.
«Εκτιμούμε πως θα επιτευχθεί ένας συμβιβασμός», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Prem Watsa στο Reuters. «Έχουμε επαφές με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πιστεύουμε πως οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ και σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τους Έλληνες πολίτες», τόνισε.
Ο Watsa ο οποίος ανέφερε στο πρακτορείο πως η Fairfax αύξησε εκ νέου το ποσοστό της στην Eurobank τον περασμένο μήνα, αναγνώρισε πως τα τρέχοντα γεγονότα στην Ελλάδα εμποδίζουν τις δραστηριότητες των εταιρειών στις οποίες μετέχει η Fairfax, όπως και τις ζωές όλων των Ελλήνων, αλλά εκτίμησε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχίσουν να διατηρούν την εγγενή τους αξία.