Πρώτη φορά τόσος κυνισμός -Σε τέσσερις δόσεις ο ΕΝΦΙΑ του 2016

Νέο βαρύ κτύπημα επιφυλάσσει για τους Έλληνες φορολογούμενους η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2016 σε μόλις τέσσερις δόσεις, παρ’ ότι είναι γνωστό πως υπάρχει η δυνατότητα των έξι δόσεων, ώστε να διανεμηθούν ομαλότερα τα βάρη.

Την αποκάλυψη των σχεδίων της κυβέρνησης έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με δηλώσεις του στον Real FM. Τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο σύστημα τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η καταβολή της πρώτης δόσης από το τέλος του ίδιου μήνα.

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ο Α.Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2015, καλούσε τους πολίτες να μην τον πληρώνουν, δίνοντας την υπόσχεση πως θα τον καταργήσει, αλλά μειώνει και τις δόσεις από έξι μηνιαίες, ή τρεις διμηνιαίες, σε τέσσερις μηνιαίες, με σκοπό προφανώς να εισπράξει νωρίτερα τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά». Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχετικά Άρθρα