Ρεβέκκα Πιτσίκα: Υγιείς Επιχειρήσεις – Υγιείς Κοινωνίες

Τις Νέες Τάσεις για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις παρουσίασε η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business (PfB) & Career Management Expert σε μία άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία, στην Εσπερίδα που διοργάνωσε το Ecali Club, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

 

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα στην ομιλία της που είχε τίτλο «sHRatergy: Η σημασία της στρατηγικής προσέγγισης του ανθρώπινου κεφαλαίου στην αγορά εργασίας και στη σύγχρονη επιχείρηση», μίλησε για όλες τις αλλαγές που συντελούνται στον νευραλγικό αυτό άξονα της οικονομίας.

 

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη νέα τάση που αρχίζει να διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο το “People Function” και που σηματοδοτεί την μετά-human resources management εποχή.

 

Με δύο σημαντικούς πυλώνες – το People Support, που εστιάζει στην ανάπτυξη και την διασφάλιση της αφοσίωσης των εργαζομένων, της ηθικής και της δεοντολογίας και το People Analytics, που εστιάζει στην ανάλυση των στοιχείων που αφορούν εντοπισμό των ταλέντων που λείπουν, προσέλκυση αυτών, πρόβλεψη εναλλαγών/αποχωρήσεων κλπ – ο στόχος της νέας αυτής τάσης είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας στην επίτευξη των εταιρικών στόχων και η μεταφορά διαχειριστικών υπηρεσιών που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό σε εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες.

 

«Είναι αναμφισβήτητη πλέον η αναγκαιότητα ευέλικτων και οικονομικά αποτελεσματικών οργανωτικών δομών. Ο,τι δεν παράγει προστιθέμενη αξία (μισθοδοσία, επιλογή, νομικές υπηρεσίες, κατάρτιση κλπ) δεν είναι οικονομικά αποτελεσματικό να ανήκει στην σταθερή δομή της επιχείρησης και κατά συνέπεια μπορεί να ανατίθεται σε εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες», δήλωσε.

 

Αναφερόμενη στην ύπαρξη στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού (sHRatery), επεσήμανε ότι είναι ανεξάρτητη από το μέγεθος της εταιρείας και την ύπαρξη τεχνογνωσίας και ότι τα μόνα που προϋποθέτει είναι θέληση για αλλαγή, όραμα για το μέλλον και έξυπνους εταιρικούς στόχους.

 

«Εχουμε περάσει πλέον από την εποχή του “κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση” στην εποχή του “κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη εταιρεία”. Εξάλλου, οι άνθρωποι είναι αυτοί που παράγουν καινοτομία και αποτέλεσμα, όχι η τεχνολογία, οι υποδομές και οι φυσικοί πόροι», τόνισε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ομιλία της.

 

Την εσπερίδα παρακολούθησαν γενικοί διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων, ενώ ακολούθησε δημιουργικός διάλογος με τη συμμετοχή του κοινού.

 

INFO

Σχετικά με την People for Business

Η People for Business (PfB) είναι μια δυναμική εταιρία στο χώρο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού που διακρίθηκε με το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου 2012.

 

Είναι η μοναδική ελληνική, που έχει επιλεγεί από την Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), στα πλαίσια του Career Support Program – που προσφέρει στα μέλη της.

 

Παρέχει εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στις ανώτατες, ανώτερες και μεσαίες βαθμίδες μιας επιχείρησης, που επικεντρώνονται σε τομείς, όπως η Ταλεντοκεντρική Επιλογή Στελεχών, η Συμβουλευτική Μετάβασης Καριέρας και η Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Τα στελέχη της  με πολυετή πείρα και γνώση της αγοράς ανά κλάδο, παρακολουθούν τις διεθνείς τάσεις στο χώρο του Human Resources και υιοθετούν εκείνες τις τακτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες της.

 

INFO Photo: Στιγμιότυπο από την ομιλία της κας Πιτσίκα

Σχετικά Άρθρα