Σταθερά καλές επιδόσεις το 2ο τρίμηνο του 2016 για τον Όμιλο Adecco

Η τάση ανάπτυξης συνεχίστηκε και τον Ιούλιο

 
Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2016.

Τα οργανικά έσοδα έφτασαν τα €5,7 δισ., αυξημένα κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το οργανικό μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 5% και το EBITA εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών κατά 6%. Το ποσοστό EBITA επί των πωλήσεων εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών έφτασε το 5%, αυξημένο κατά 10 μονάδες βάσης. Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της Adecco αυξήθηκαν κατά 7% στα €190 εκατομμύρια και το βασικό EPS αυξήθηκε κατά 9% στα €1,11.

 
Τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου του 2016 διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Οργανικά έσοδα αυξημένα κατά 4%
  • Οργανικό μεικτό κέρδος αυξημένο κατά 5%
  • Οργανικό μεικτό περιθώριο κέρδους αυξημένο κατά 10 μονάδες βάσης στο 18,8%
  • EBITA εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών €284 εκ., οργανική αύξηση 6%
  • Ποσοστό EBITA επί των πωλήσεων εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών 5%, αυξημένο κατά 10 μονάδες βάσης
  • Ισχυρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους €178 εκ., ημέρες πίστωσης 51 (μειωμένες κατά μία ημέρα)

Ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του Ομίλου Adecco για τις καλές επιδόσεις του 2ου τριμήνου. Τα οργανικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 4% ή κατά 3% βάσει των ημερών διαπραγμάτευσης. Διατηρούμε την πειθαρχημένη τιμολογιακή πολιτική μας, οι δαπάνες παραμένουν υπό έλεγχο και έχουμε ισχυρές ταμειακές ροές από τις λειτουργικές μας δραστηριότητες. Σημειώνουμε πρόοδο στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και στην ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών μας, ισχυροποιώντας τη θέση μας, ώστε να   επιτυγχάνουμε ισχυρές αποδόσεις σε όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας. Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λύσεων Ανθρώπινου Δυναμικού είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις ευέλικτες λύσεις που έχουν ανάγκη για να επιτύχουν στο σύγχρονο ασταθές περιβάλλον.»

 
INFO

Σχετικά με τoν όμιλο Adecco

Ο όμιλος Adecco, με έδρα τη Ζυρίχη, στην Ελβετία είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως. Με περισσότερους από 33.000 εργαζομένους και περίπου 5.100 υποκαταστήματα σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, ο όμιλος Adecco προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, συνδέοντας καθημερινά περισσότερους από 700.000 εργαζομένους με εταιρείες-πελάτες. Στις προσφερόμενες υπηρεσίες συγκαταλέγονται η εύρεση και επιλογή μόνιμου προσωπικού, υπηρεσίες προσωρινής απασχόλησης, πρόσληψη και διαχείριση προσωπικού, επανατοποθέτηση προσωπικού, συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ανάπτυξης ταλέντου. Ο όμιλος Adecco συγκαταλέγεται στις 500 πιο επιτυχημένες εταιρίες παγκοσμίως, σύμφωνα με το επιχειρηματικό περιοδικό Global Fortune. Επιπλέον, είναι εταιρία με μητρώο στη Ζυρίχη (ISIN: CH0012138605) και εισηγμένη στο χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange στην Ελβετία.

 
Ο όμιλος Adecco στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος Adecco ιδρύθηκε το 2000 και έχει ως σήμερα αναπτύξει ευρύ δίκτυο υποκαταστημάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη για να καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των εταιριών-πελατών τόσο στα δύο αυτά αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια.  Η Adecco Ελλάδος έχει  πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2008, στους τομείς Eύρεσης και Eπιλογής Προσωπικού καθώς και Yπηρεσιών Προσωρινής Aπασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της.

Σχετικά Άρθρα