Συνεργασία Endeavor Greece και Korn Ferry για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

H Endeavor Greece, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας που συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ενισχύει το δίκτυο συνεργασιών της με στόχο την ολοκληρωμένη στήριξη επιχειρηματιών, με την προσθήκη του διεθνούς συμβουλευτικού οίκου Korn Ferry. Η Korn Ferry υιοθετεί και στηρίζει έμπρακτα την αποστολή της Endeavor για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ως μοχλού δημιουργίας θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, έμπειρα στελέχη της Korn Ferry θα παρέχουν εθελοντικά συμβουλευτικές υπηρεσίες στους επιχειρηματίες του δικτύου Endeavor για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ανθρώπων τους. Επίσης, προσφέρει πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Τέλος, η Korn Ferry θα οργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις με τους επιχειρηματίες του δικτύου Endeavor με στόχο την ενημέρωσή τους για θέματα αποτελεσματικής ηγεσίας και υλοποίησης των κατάλληλων πολιτικών και συστημάτων για τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού.

«Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο όπου πρέπει να αδράξει τις ευκαιρίες που εμφανίζονται και θα της εξασφαλίσουν το μέλλον της, να βρει νέες ισορροπίες και να προσδιορίσει τι είναι αυτό που τη διαφοροποιεί και θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη. Η Korn Ferry πιστεύει ότι σε κάθε οργανισμό αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η αποτελεσματική ηγεσία, πιστεύει ότι οι άνθρωποι και οι οργανισμοί μπορούν να μάθουν, να αλλάξουν και να εξελιχθούν, όπως επίσης ότι όλοι οι άνθρωποι αποδίδουν, όταν βρίσκουν νόημα σε αυτό που κάνουν και όταν αισθάνονται πλήρεις. Είναι χαρά μας που θα έχουμε την ευκαιρία να «περάσουμε» αυτή τη φιλοσοφία στις επιχειρήσεις μέσω της συνεργασίας μας με την Endeavor Greece και να συμβάλλουμε στη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα που δημιουργούν με τη σειρά τους θέσεις εργασίας», αναφέρει η κα. Ασπασία Βούλγαρη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Korn Ferry Hay Group για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Χάρης Μακρυνιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος Endeavor Greece, δήλωσε: «Η Endeavor Greece έχει χτίσει ένα πολύ ισχυρό δίκτυο συνεργασιών στην Ελλάδα καλύπτοντας όλες τις βασικές πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κοινός στόχος όλων μας είναι η στήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εντάσσεται η Korn Ferry σε αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα.»

 
INFO

Σχετικά με την Endeavor (www.endeavor.org.gr)

Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν. Ο αρθρογράφος των New York Times, Thomas Friedman αποκαλεί το σύστημα της Endeavor «το καλύτερο πρόγραμμα κατά της φτώχειας». Η Endeavor εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία. Με την καθοδήγηση της Endeavor συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύκλους εργασιών τους και γίνονται πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Ενώ συχνά περνούν απαρατήρητοι, αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες γίνονται τώρα η βάση της ανάπτυξης στις χώρες τους. Από το 1997, έχουν επιλεγεί περισσότεροι από 1500 επιχειρηματίες από την Endeavor παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 650,000 θέσεις εργασίας και κατέγραψαν έσοδα πάνω από $10 δισ. το 2016. Το Σεπτέμβριο 2012, η Endeavor ίδρυσε το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα.

 
H Korn Ferry, με παρουσία σε 80 χώρες, είναι κορυφαίος διεθνής συμβουλευτικός οίκος που βοηθάει ηγέτες, οργανισμούς και ομάδες να επιτύχουν μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των δυνατοτήτων των ανθρώπων. Οι περίπου 7.000 σύμβουλοι παγκοσμίως παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω των επιχειρηματικών μονάδων εξεύρεσης στελεχών – Korn Ferry ExecutiveSearch, συμβουλευτικών υπηρεσιών – Korn Ferry Hay Group και υπηρεσιών recruitment process outsourcing – Korn Ferry Futurestep, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα – από την οργανωτική δομή μίας επιχείρησης και την εξεύρεση των κατάλληλων ανωτάτων στελεχών, μέχρι την αξιολόγηση, εξέλιξη και ανάπτυξη των στελεχών και τον σχεδιασμό και υλοποίηση των κατάλληλων πολιτικών και συστημάτων για τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού. Το γραφείο της Αθήνας καλύπτει τόσο την Ελλάδα, όσο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα