Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων: «Το μέλλον διαμορφώνεται από εκείνους που αξιοποιούν τη γνώση και για το λόγο αυτό ο ΣΕΒΤ, μέσα από το Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, προωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτομία και την ευρηματικότητα των νέων που βρίσκουν πεδίο εφαρμογής σε έναν ζωτικής σημασίας τομέα: τη Βιομηχανία Τροφίμων»


• «Υπενθυμίζεται ότι οι νικητές από τον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia το 2011, η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, είχαν κατακτήσει ομόφωνα την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό με το προϊόν τους “Da Vero – Eco Seafood Cold Cuts” να λαμβάνει το βραβείο ECOTROPHELIA Europe Gold. Σήμερα, το προϊόν αυτό παράγεται ήδη στην αγορά, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική των νέων ελλήνων επιστημόνων του κλάδου των τροφίμων»

 

 

 

 • Έληξε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia 2013

 

 

 Έληξε πριν από λίγες ημέρες η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στον τρίτο εθνικό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA 2013 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) με στόχο να έρθουν πιο κοντά τα Πανεπιστήμια και οι ερευνητικοί φορείς με τη βιομηχανία και την πραγματική οικονομία. Η επόμενη φάση περιλαμβάνει την αποστολή του πλήρους  Τεχνικού Φακέλου έως τις 15 Ιουλίου 2013, ενώ η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου 2013.

 

 

 

 

Ο Διαγωνισμός ECOTROPHELIA έχει πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα με ιδιαίτερα θετικά δείγματα. Υπενθυμίζεται ότι οι νικητές από τον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia το 2011, η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, είχαν κατακτήσει ομόφωνα την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό με το προϊόν τους “Da Vero – Eco Seafood Cold Cuts” να λαμβάνει το βραβείο ECOTROPHELIA Europe Gold. Σήμερα, το προϊόν αυτό παράγεται ήδη στην αγορά, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική των νέων ελλήνων επιστημόνων του κλάδου των τροφίμων.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχουσες ομάδες φοιτητών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας, καλούνται να δημιουργήσουν προϊόντα διατροφής (τρόφιμα ή ποτά) με βασικό γνώρισμα στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, ενώ απαραίτητη είναι και η παρουσίαση ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή.  Δίνεται ακόμα η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να καταθέσουν και προϊόντα που έχουν προκύψει από τη συνεργασία τους με εταιρείες τροφίμων και ποτών.

 

 

 

 

Η ομάδα που θα αναδειχθεί από τον εθνικό Διαγωνισμό τον Ιούλιο, θα συμμετάσχει στη συνέχεια στον ευρωπαϊκό, με τους νικητές άλλων 19 χωρών να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “ANUGA”, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολονία της Γερμανίας 6-7 Οκτωβρίου 2013 και όπου είχε κατακτήσει η ελληνική ομάδα το χρυσό βραβείο.

 

 

 

 

Αποτελεί πεποίθηση του ΣΕΒΤ ότι η καινοτομία και η σταδιακή βελτίωση της αξίας του προϊόντος  αποτελούν έναν γρήγορο και επικερδή δρόμο προς την ανάπτυξη.

 

 

 

 

Η Ελλάδα οφείλει να ισχυροποιήσει την κοινωνία της γνώσης, να ενισχύσει την έρευνα σε εθνικό επίπεδο και να προωθήσει την καινοτομία με στόχο την τεχνολογική πρόοδο.

 

 

 

 

Το μέλλον διαμορφώνεται από εκείνους που αξιοποιούν τη γνώση και για το λόγο αυτό ο ΣΕΒΤ, μέσα από το Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, προωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτομία και την ευρηματικότητα των νέων που βρίσκουν πεδίο εφαρμογής σε έναν ζωτικής σημασίας τομέα: τη Βιομηχανία Τροφίμων.

 

 

 

 
INFO

 

Σχετικά με τον ΣΕΒΤ:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) είναι από το 1978, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των κοινών θέσεων και απόψεων της ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων.

 

 

 

 

Μέλη του είναι Κλαδικοί Σύνδεσμοι της Βιομηχανίας Τροφίμων αλλά και πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις του Κλάδου.

 

 

 

 

Ο κλάδος συμβάλλει στην ελληνική οικονομία με το 26% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της χώρας σε αξία, ενώ οι πωλήσεις του ανέρχονται στα €12,5 δισ., απασχολώντας το 25% του εργατικού δυναμικού της δευτερογενούς παραγωγής.

 

 

 

 

Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ταχύτερα από το σύνολο της ελληνικής μεταποίησης.

 

 

 

 

www.mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα