Τα βρόμικα δεν υποκαθιστούν την τεκμηρίωση

Χ. Σταϊκούρας: «Η Κυβέρνηση κινείται σε τροχιά ασύμβατη με την πραγματικότητα»

Γ. Βρούτσης: Τα σχέδια της κυβέρνησης μετατρέπουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα

 
«Η Κυβέρνηση, ανωνύμως, μέσω άτυπης ενημέρωσης και κύκλων της, σχολίασε ανακοίνωση την οποία, επωνύμως και υπεύθυνα, εξέδωσα σχετικά με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Φυσικά εμμένω στο περιεχόμενο της προχθεσινής μου ανακοίνωσης και είμαι διαθέσιμος για διάλογο, επωνύμως, υπεύθυνα και με στοιχεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αρνούμαι, συνεχίζει, «να συμμετέχω σε συζητήσεις με “κύκλους” της Κυβέρνησης για την οικονομία χωρίς την αναγκαία τεκμηρίωση. Είναι εμφανές ότι ο “θορυβημένος” από τις εξελίξεις ΣΥΡΙΖΑ,

που επί πολλά χρόνια διαπρέπει στο λαϊκισμό, συνεχίζει να κινείται σε τροχιά ασύμβατη με την πραγματικότητα».

 
Γ. Βρούτσης: Τα σχέδια της κυβέρνησης μετατρέπουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα

Την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή της νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση προκάλεσε η συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου στο Σκάι. Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτηση του στο Twitter υποστηρίζει πως τα σχέδια της κυβέρνησης μετατρέπουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα, καθώς επιχειρούν να επιφέρουν δικαιοσύνη μόνο στην εξαθλίωση και την απόλυτη φτώχεια.

Αναλυτικά ο πρώην υπουργός εργασίας αναφέρει στο σχόλιο του: «Ανατριχιαστικά τα σκοτεινά σχέδια Κατρούγκαλου για το μέλλον των Ελλήνων. Διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα και καταργούν το ελάχιστο εισόδημα».

Ειδικότερα ο κύριος Βρούτσης εξηγεί πως το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης:

– Υπονομεύει και ακυρώνει κάθε έννοια ασφαλιστικής συνείδησης

– Καταργεί την κοινωνική ασφάλιση και την μετατρέπει σε κοινωνική πρόνοια.
– Τιμωρεί την εργασία και τη συνέπεια και επιβραβεύει την ελάχιστη  προσπάθεια
– Καταργεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση και μεταρρύθμιση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 
Λάσπη-Και  βρόμικα και ανώνυμα

«Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

 
Χ. Θεοχάρης: Η εκλογή Μητσοτάκη  φέρνει ιδεολογικά το Ποτάμι εγγύτερα στη ΝΔ

Ζήτημα ηγεσίας στο Ποτάμι θέτει εμμέσως με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής το στέλεχος του κόμματος, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο.

Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής”.

Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι εάν το Ποτάμι δεν αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, δεν θα έχει νέα ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, σημείωσε ότι η νίκη του φέρνει ιδεολογικά το Ποτάμι εγγύτερα στη ΝΔ καθώς ο νέος αρχηγός του κόμματος έχει ένα πιο κεντρώο προφίλ, αν και όπως επισημαίνει ο Μητσοτάκης έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το κόμμα του και τις ακραίες φωνές του.

 
Aνησυχία Λυκούδη για τα ποσοστά που λαμβάνει το Ποτάμι

Την ανησυχία του για τα ποσοστά που λαμβάνει το Ποτάμι στην τελευταία δημοσκόπηση εξέφρασε ο Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη το κόμμα να διαμορφώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική του φυσιογνωμία.

«Εγώ ποτέ δεν καθόρισα την πολιτική μου κρίση, την πολιτική άποψη, την πολιτική μου εκτίμηση και τον προσανατολισμό μου από τις δημοσκοπήσεις. Πάντα όμως τις έπαιρνα πολύ στα σοβαρά. Άρα τώρα δηλώνω ότι ανησυχώ με τη δημοσκόπηση που έχει τόσο χαμηλά το Ποτάμι. Είναι μια κάμψη, πιστεύω στην ανάκαμψή του αλλά οφείλω να πάρω στα σοβαρά τη σημερινή καταγραφή» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας στο MEGA, σημειώνοντας ότι η πτωτική τάση δεν εμφανίστηκε μετά την εκλογή Μητσοτάκη αλλά πριν.

«Οφείλω να παραδεχθώ και να δηλώσω ότι έχει πολιτική ανάγκη το Ποτάμι να διαμορφώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική του φυσιογνωμία και τον πολιτικό του προσανατολισμό. Δεν το έχει πετύχει μέχρι τώρα» τόνισε, εκφράζοντας την άποψη ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι αυτός στον οποίο πρέπει να κινηθεί.

 
Άννα Διαμαντοπούλου: Θετική εξέλιξη η εκλογή Μητσοτάκη

Την ανάγκη να ενωθούν οι διάσπαρτες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού χώρου μέσω ενός ιδρυτικού συνεδρίου από μηδενική βάση τονίζει η Άννα Διαμαντοπούλου και θέτει ως διαχωριστική γραμμή στην πολιτική αντιπαράθεση τις μεταρρυθμίσεις έναντι του λαϊκισμού.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», κρίνει θετικά την εκλογή Μητσοτάκη στη Ν.Δ. και εκτιμά ότι μια συνεπής πορεία του προς το Κέντρο θα επηρεάσει όλα τα κόμματα. Για το ασφαλιστικό, τάσσεται υπέρ της συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε ένα σχέδιο προς όφελος της νέας γενιάς. Σχολιάζοντας, τέλος, τον εθνικό διάλογο για την παιδεία, σημειώνει με αιχμηρό τρόπο ότι «εξελίσσεται σε πρόσκληση για τσάι στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά Άρθρα