
Τα ελληνικά τρόφιμα εφαλτήρια ανάπτυξης
Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών εμπνέει ελπίδα, διαθέτει επαρκή τόλμη, αποδεδειγμένα αποτελέσματα και δοκιμασμένη φαντασία.
Η μελέτη του ΙΟΒΕ και η παρεμβατική δράση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) επαναβεβαίωσε αλήθειες:
Αλήθεια πρώτη-Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών εξακολουθεί να συνιστά έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς του δευτερογενή τομέα της εγχώριας οικονομίας
Αλήθεια δεύτερη- αποτελεί μία από τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής μεταποίησης, με τις εξελίξεις γύρω από αυτή να επηρεάζουν σημαντικά και το σύνολο της ελληνικής παραγωγής.
Αλήθεια τρίτη- με σημαντικές επενδύσεις και επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και σε όλη την Ευρώπη, παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τόνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Η πολλαπλώς σημαντική έκθεση του ΙΟΒΕ δίνει έμφαση
-στην αξία της εξωστρέφειας και των εξαγωγών,
-της ελληνικής ποιότητας του προϊόντος, της ταυτότητας προϊόντος, αλλά και
-την οργανωμένη προώθηση των ελληνικών τροφίμων ως εφαλτήρια ανάπτυξης.
Απαραίτητοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην προβολή των ελληνικών προϊόντων, στη διασφάλιση επιλογής της σωστής στρατηγικής και στη σταθερότητα υλοποίησης του μακροχρόνιου σχεδιασμού της αποτελούν ο αποτελεσματικότερος συντονισμός και η στενότερη συνεργασία των εκπροσώπων του κλάδου.
Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών παραμένοντας εστιασμένη στις ευκαιρίες δημιουργεί πρόσθετη ορμή για νέες ιδέες, νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα.
Η διαρκής εγρήγορση στρατηγικής και ευκαιριών, σε ένα άνυδρο τοπίο επιχειρείν, και η ανάδειξη της υγιούς Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών ,αποτελεί μια πειστική και ευεργετική πρόταση δημιουργίας πλούτου για την ελληνική οικονομία.
Παναγιώτης Τσακιρίδης