«Τα πανηγύρια του Αιγαίου»

Το Σάββατο 9 Μαΐου, στα πλαίσια του τριήμερου εκδηλώσεων «Food, Taste & Society» και του συνεδρίου Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, που  διοργανώνει κάθε χρόνο το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Κολέγιο Περρωτής προσέφερε στους καλεσμένους του μια αξέχαστη βραδιά, «Τα πανηγύρια του Αιγαίου», που επέδειξε έμπρακτα ποιό  είναι το περιεχόμενο και το πνεύμα του εναλλακτικού τουρισμού.

 
Οι 250 καλεσμένοι από όλη την Ελλάδα, ταξίδεψαν γαστρονομικά στις δύο πλευρές του Αιγαίου, και αναβιώσανε τις μνήμες των πανηγυριών.

Οι θρησκείες μπορεί να χωρίζουν τους λαούς, η «εστία» όμως και το φαγητό τους ενώνει: ο αγιορείτης Μοναχός Νικήτας, ο Τούρκος chef Cemal Akyildiz, και η αρχαιολόγος Jerolyn Morisson, άναψαν εστίες στον κήπο του Κολεγίου και μαγείρεψαν αυθεντικές συνταγές της παράκτιας Ελλάδας, της Κρήτης και του Ραμαζανιού.

Η μοναδική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε στην τραπεζαρία της σπουδαστικής εστίας «Αλίκη Περρωτή» όπου οι ενθουσιασμένοι καλεσμένοι υπό τους ήχους ζωντανής νησιώτικης και ανατολίτικης μουσικής, γεύτηκαν μοναδικά εκτελεσμένες συνταγές.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης , με αφορμή την μεγάλη απήχηση και επιτυχία της εκδήλωσης, υποσχέθηκαν και άλλες τέτοιες θεματικές βραδιές και εκδηλώσεις στα πλαίσια της ανάδειξης του γαστρονομικού πολιτισμού μας και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στη προσέγγιση των λαών, αλλά και στην άνοδο του τουρισμού μας.

_MG_9740

 
my way press.gr

Σχετικά Άρθρα