«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τελικό!

«Ο Καραγκιόζης δίνει ραντεβού με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, κα Corina Creţu»

 
Το Πρόγραμμα “Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» με το έργο INTERSYC, επικεφαλής εταίρος του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κατάφερε να είναι μέσα στην τελική πεντάδα των έργων που επελέγησαν να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα τους στο Λουξεμβούργο. Έτσι λοιπόν, το απόγευμα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2015, η ομάδα του Προγράμματος «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», μαζί με την ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαγωνιστούν διεκδικώντας την πρώτη θέση.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να πραγματοποιούνται δράσεις διασυνοριακής συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο. Το έργο INTERSYC μας έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε μαζί με τους εταίρους μας σπουδαίες δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων για χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Εξίσου σπουδαίο αποτέλεσμα είναι η συνεργασία που ξεκίνησε με αφορμή το έργο και θα συνεχιστεί ανάμεσα σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς φορείς για τη διαχείριση και επίλυση ζητημάτων που αφορούν στα παιδιά, στους τομείς της υγείας, διαβίωσης και άμεσης επέμβασης» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

 
Το Interreg γιορτάζει τα 25 του χρόνια

Το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» με το έργο INTERSYC συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της 25ης επετείου του Interreg, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λουξεμβούργο. Ο εορτασμός τελεί υπό την αιγίδα της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του INTERACT. Στον εορτασμό συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Προγραμμάτων που λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων
http://ec.europa.eu/regional_policy/en/conferences/interreg25/

 
Η διαγωνιστική διαδικασία “Project Slam”

Το “Project Slam” αποτελεί μέρος των διήμερων εκδηλώσεων. Είναι η διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε την Άνοιξη του 2015 και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 μέσω της οποίας μόνο πέντε (5) από τα δεκατρία (13) έργα που υπέβαλαν υποψηφιότητα θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποτέλεσμα τους σε ένα κοινό που αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 άτομα και που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φυσικά την αρμόδια Επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κα Corina Creţu. Βασική προϋπόθεση για μια θέση στην τελική πεντάδα αποτέλεσαν τόσο τα επιτεύγματα των έργων στη διασυνοριακή περιοχή όσο και η ξεχωριστή πρόταση των υποψήφιων για την παρουσίαση των επιτευγμάτων των έργων τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Δείτε τους πέντε υποψήφιους που θα λάβουν μέρος στο τελικό του Project Slam
http://www.interact-eu.net/news/interreg_25_years_project_slam/7/19446

 
Το Θέατρο Σκιών παρουσιάζει τα επιτεύγματα του INTERSYC
Καθοριστικό παράγοντα για μια θέση στον τελικό, εκτός από τις δράσεις του έργου, αποτέλεσε και η ιδέα της παρουσίασης του μέσα από το Ελληνικό Θέατρο Σκιών. Έτσι, με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Θέμη Δούκα (Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Καραγκιοζοπαίχτη) και της κας Αριάδνης Σκυριανίδου (Καθηγήτριας Αγγλικών και Βοηθό Καραγκιοζοπαίχτη) σχεδιάστηκε μια ειδική για την περίσταση παράσταση.

Ανάμεσα στα κύρια επιτεύγματα του έργου INTERSY συμπεριλαμβάνονται:

· 13.914 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 3.616 παιδιά.
· Σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, BLS/AED σε 270 επαγγελματίες και εθελοντές που σχετίζονται με την παροχή φροντίδας και υπηρεσιών υγείας σε παιδιά.
· Ανάπτυξη κέντρων υποστήριξης οικογενειών σε κρίση.
· Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000 και της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τις Εξαφανίσεις Παιδιών (ECAAS).
· Προώθηση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC).
· Προμήθεια εξοπλισμού και οχημάτων για την υποστήριξη των δράσεων προληπτικής ιατρικής καθώς και του Κέντρου Στήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα